luni, 16 aprilie 2012

Padam Padam… The Sound of His and Her Heartbeats

sau o minune nu vine niciodata singura

Titlu coreean “Padam Padam” este o onomatopee, care in franceza reda sunetul pe care il face inima atunci cand bate.

Yang Kang Chil a fost condamnat pe nedrept pentru o crimă pe care nu a comis-o. El iese din inchisoare după 16 de ani si merge la Seul însoţit de îngerul său păzitor, Lee Soo Gook. In metrou o intalneste pe Jung Ji Na, un medic veterinar, de care Kang Chil se îndragosteste. Cam acesta este subiectul pe scurt.

Dar... daca vrei sa faci o comparatie... Uita de tot ce ai crezut pana acum raportat la seriale precum Boys Over Flowers, Scent Of A Woman, I’m Sorry, I Love You, Winter Sonata... Sunt grozave, da. Insa, urmarind Padam, Padam iti dai seama ca mai bine de atat nu se poate. Actorie, regie, scenariu, ritm, muzica - totul functioneaza la un nivel de calitate fara precedent, facand sa paleasca orice altceva. Daca as zice ca, dupa parerea mea, Jung Woo-Sung face rolul vieții, tot ar ramane prea multe nespuse. 

Nu stiu la ce gen de film sa incadrez Padam Padam, caci serialul sfideaza tot, imbinand perfect drama supranaturala cu povestea de dragoste, thrillerul și suspansul. Melodrama, romantism, comedie, actiune, suspans, supranatural, crima, familie - această drama le are pe toate si echilibrează totul atat de perfect, aparent fara efort, facandu-ne sa urmarim acțiunea cu sufletul la gura. De la episod la episod totul se amplifica si este mai captivant. Padam Padam este, în lumea serialelor, ca o bijuterie fără cusur. 
In rolurile principale: 
Jung Woo Sung (n. 20 martie 1973)) este Yang Kang Chil. [A mai jucat in Athena: Goddess of War (KBS2, 2010), A Moment to Remember (2004), Daisy (2006), The Good, the Bad and the Strange (2008), Reign of Assassins (2010)]
Han Ji Min (5 noiembrie 1982) este Jung Ji Na. [A mai jucat in All In (SBS, 2003), Resurrection (KBS, 2005), Great Inheritance (KBS, 2006) , Capital Scandal (KBS2, 2007) , Yi San – King Jeong Jo (MBC, 2007), Cain and Abel (SBS, 2009), Rooftop Prince (SBS, 2012)] 
Kim Bum (n. 7 iulie 1983) este Lee Gook Soo. [A mai jucat in East of Eden (MBC, 2008), Boys Before Flowers (KBS2, 2009), Dream (SBS, 2009), The Woman Who Still Wants To Marry (MBC, 2010)]

Nu stiu daca momentul traducerii si postarii acestui serial a fost ales intentionat, dar sa nu uitam ca de Sfintele Sarbători de Paste celebram o alta minune: Învierea lui Isus Christos. 
Multumesc din suflet asiacamp si echipei formată din ianadaliana (Korea, o idila cinematografica) - episodul 1, ianadaliana - episodul 2, lex0andra ( http://lex0andra.wordpress.com) - episodul 3, mihaelagh (http://ro.viki.com) - episodul 4, Nia @ Lex0andra@Sandra - episodul 5, alynutza82 (FanK-Drama Team) - episodul 6, ella73 (http://ro.viki.com) - episodul 7, Floare-de-cais (http://www.subtitrari-noi.ro) - episodul 8, caramele_tari (Korea, o idila cinematografica) - episodul 9, demon_hunter686 (Korea, o idila cinematografica) -- episodul 10, sandra @ XTST ( http:/x-tremesubteam.forumer.ro) - episodul 11, Madamefluture - episodul 12, Madamefluture - episodul 13, AndreeaC (http://www.peteava.ro/andreeac) - episodul 14, mihaelagh - episodul 15, caramele_tari - episodul 16, lex0andra - episodul 17, mihaelagh - episodul 18, ella73 - episodul 19, Floare de Cicoare - episodul 20, care lasand la o parte proiectele personale, au pus umarul pentru a ne face noua, iubitorilor (devoratorilor/termitelor) de kdrama, o bucurie.

Nota:
Audienta serialului nu a fost una foarte mare si asta pentru ca a fost difuzat pe un canal cu plata. 
Drepturile de difuzare ale serialului au fost vandute catre TV Asahi of Japan pentru suma de 2,2 milioane dolari.
foto: kpopfashion.info

7 comentarii:

  1. Vad ca te-a fermecat si pe tine serialul asta... intr-adevar se afla intr-o categorie aparte fata de majoritatea. Anul asta noile televiziuni prin cablu din Coreea au scos cateva produse foarte bune.

    Vroiam sa profit de ocazie si sa te felicit si pentru blogul tau. E prima data cand il vizitez, dar cu siguranta voi reveni. Ma bucur mereu sa gasesc iubitori a tot ce inseamna Coreea (si chiar Asia, de fapt) care sunt dornici sa-si impartaseasca pasiunea.
    Mersi si pentru ca mi l-ai adus in atentie pe Kim Bum Soo, chiar nu-l stiam. Mi-ar placea sa avem o data ocazia sa vorbim pe indelete despre muzica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh, serialul asta... mereu ma intreb pana unde si de unde mai gasesc coreenii resurse.
      multumesc, nu fac decat sa vorbesc (pe scurt, ca sa nu se plictiseasca nimeni) despre lucruri care imi plac (asta ca sa nu o fac la pereti, pentru ca in real numai cu sora mea mai pot discuta despre filme sau muzica)
      poate intr-o zi sa ne strangem mai multi la o vorba langa un suc/bere

      Ștergere
  2. si mie mi-a placut serialul si m-am bucurat sa-l vad si tradus pe "asiacamp"...

    RăspundețiȘtergere
  3. am terminat "masquerade". 2 ore si 9 minute aproape numai cu "el". nu mi-as permite nici macar in gluma sa exagerez. face un rol pentru care merita toate premiile. pe care de altfel le-a si luat. stiu toata lumea va zice ...da' e in koreana. asa e!!! dar va asigur nici nu conteaza. este rolul vietii lui de pina acum. nu stiu daca va mai fi vreunul dar aici s-a intrecut pe sine. trecind cu usurinta, eleganta, si enorm de mult farmec ne daruieste niste momente pentru care va asigur ca trebuie sa ii multumim. de altfel toti artistii au creat un tot care te farmeca. mi-a placut filmul si acum am rabdarea necesara sa il vad cind va apare si subtitrarea in limba romana. nu vreau sa ma lipsesc de ocazia de afla in limba materna intriga de la curte . pina atunci ma multumesc cu ceea ce am vazut astazi. o realizare a unor mari artisti in fata carora trebuie sa ne plecam. si nu ma sfiiesc sa o fac in fata monitorului. pe byung hun japonezii il adora, a facut furori in anglia, america si probabil ca urmeaza restul europei. modestia cu care se prezinta in fata noastra acest "maestru" al filmului...este de copiat si de luat aminte. nu e singurul, de aceea, ii adoram....ii laudam...si ii urmarim in realizarile lor. pasiunea noastra pentru serialele si filmele koreene...o pasiune de nebuni. dar ce nebunie, dulce si amara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un serial exceptional ce trebuie vazut neaparat.Subiectul extrem de veridic si de un dramatism teribil. Multumesc pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un lucru este clar , nu poti sa te opresti la unul, pentru ca vine un alt serial sau film si deja un alt actor sau actrita iti ocupa mintea si il indragesti si visezi ca ai fi acolo ( astea toate sunt posibile la orice varsta ). ce vreau sa spun este ca nu stiu ce-am vazut pina acum aproape trei ani ??? ce filme , ce actori am indragit??il adoram cind eram mai tinara pe regretatul patrik swayze, pe robert de niro poate si alti citiva ,, dar pentru nici unul n-am trait ce mi se intimpla cu acesti "copii" pina la urma tinind cont de virsta.nu minunatia fetelor lor sau a trupurilor ma fascineaza ci talentul lor de actori este de multe ori de neinteles de unde si cum intr-o tara relativ mica facind o comparatie cu SUA ( ca fabrica de actori)???temele serialelor si a filmelor iar sunt atit de diversificate ca doar te intrebi de unde atitea idei si ce mame nasc asa copii frumosi si talentati?? cu toate operatiile lor estetice , cu toata dantura lor pusa ?? este normal intr-o lume a concurentei si a banului sa fie si din astea precum scandalul lui Park si Hoo pe care il indragesc mai mult acum parca si nu cred o iota din tot ce se scrie si se spune .este doar un bbt ravnit cu tot ce ii trebuie unei femei sirete .va scapa el de asta dar ranit .
    in fine vreau sa spun ca aceasta idila cinematografica cum ii spun altii mi-a ocupat viata , zilele , noptile si ma bucura si ma intristeaza in asa fel ca tv nu-l deschid niciodata .iubesc Korea cu tot ce tine de ea chiar si nemerniciile ei pe care sigur le are ca orice popor si cred ca intr-o alta viata am trait acolo sau ma voi naste acolo in cimpul meu astral.
    cei sau cele ce ne dati stiri de acolo si traduceti filmele lor va multumesc din tot sufletul si va doresc tot binele din lume !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un serial ca un inceput de primavara...e ca o lupta...va veni primavara sau nu?...da astfel de intrebari iti pui in iarna indelungata...cam asa si cu Padam Padam...se insamanteaza pamantul...si va prinde rod...caci bataile inimilor lor au dat rod...intru totul de acord cu tine Manu...doar ca I'm sorry, I love you pt mine ramane metafora singuratatii dincolo de singuratate; de a da de un suflet atunci cand treci printr-un labirint din care nu mai poti iesi mi se pare de neexprimat daca nu ai trait experienta; iar pe de alta parte Sonata Winter ramane geamatul stins al iubirii regasite...cred ca toate trei imi plac mult...desigur MISA ocupa un loc special si asta nu din cauza lui Ji Sub-ssi ci pt ca exprima inefabilul intuneric al singuratatii undergroundiene atat in plan fizic, real cat si in plan sufletesc...dar nici pe Jung Woo, tipul atat de ciudat ca o adiere, ca o esarfa trecuta peste obraz asa l-am simtit inca de cand l-am vazut prima data dar care are atata caldura de oferit, caldura care te prinde si te cuprinde in acelasi timp, lucru care se vede si in Padam Padam, primavara nesfarsita a iubirii lor....

    RăspundețiȘtergere