sâmbătă, 28 iulie 2012

Vara asta I Do, I Do

foto: koreandrama.org
Ca sa parafrazez sloganurile momentului, "vara asta nu dorm, votez" sau "vara asta nu dorm, nu votez, dar ma distrez" (personal il prefer pe ultimul), deci, eu vara asta I Do, I Do (dar trebuie sa aveti cont). Un serial de exceptie marca MBC (regia: Kang Dae Sun, scenariu EXCELENT!!!!!: Jo Jung Hwa). Nu atat datorita subiectului (caci in ultima vreme ideile au inceput sa se repete, vezi diferenta de varsta in cuplu si diferenta sociala - Scent of  Women, Babyfaced Beauty -, sau calatoria in timp - Time Slip Dr.Jin, Rooftop Prince, Thousand Years of Love - (doar cateva titluri), cat a scenariului si a excelentei prestatii a tanarului Lee Jang Woo (Park Tae Kang) si pe minunatei actrite Kim Sun Ah (Hwang Ji O). Sunt abia la episodul 8, caci dragutul de demon_hunter686 ne-a lasat putin de izbeliste (nu, nu, cu ochii in soare este el, adica este in vacanta) asa ca pina la final mai am putin de asteptat. Si desi difuzarea serialului de 16 episoade s-a terminat relativ recent in Coreea, astept varianta tradusa in romana.
Drama are la baza o poveste de benzi desenate originale. Hwang Ji O ( Kim Sun Ah ) este o femeie de 30 de ani, cu o cariera frumoasa in design si un viitor luminos. Dar dupa un "accident", o noapte petrecuta cu tanarul Park Tae Kang ( Lee Jang Woo) un falsificator de pantofii, viata şi cariera ei sunt date peste cap cand realizeaza ca a ramas insarcinata cu copilul lui. Rivala ei, Yeom Na Ri ( Im Soo Hyang ) are sansa de a răsturna poziţia ei companie. In tot acest timp, Ji O il are alaturi si pe doctorul ginecolog Jo Sung Eun ( Park Gun Hyung, cu aparitii destul de rare, dar personal mi-a placut in The Kingdom of the Winds), cu care incepuse sa isi faca planuri de casatorie.
Kim Sun Ah face fiecare rol atat de veridic, interpretarea ei depasind cu mult ceea ce am mai vazut. Cand ea plange, plang si eu, cand rade, rad si eu, cad e fericita, si eu la fel.
Personajul Hwang Ji O este o femeie cu un caracter ferm, o vointa de fier, decisiva şi puternica. Nu face compromisuri. Înarmata cu abilităţi şi determinare, ea a lucrat din greu sa aiba succes profesional, in detrimentul vietii ei sociale. Dar acum s-a trezit insarcinata, si cu cine? Cu Tae Kang, un neica nimeni, fara liceul terminat macar, un simplu angajat, cu mult mai tanar, si pe care il trateaza ca pe un mop, un sclav pe plantatie. Poreclita Medusa, datorita firii sale reci, Ji O, incepe sa devina umana. Maternitatea e un factor. Al doilea e prezenta langa ea a lui Tae Kang. Un Tae Kang grijuliu, gata oricand sa dea ajutor, mereu vesel si optimist, care face eforturi suplimentare să se ocupe de lucrurile mici - un loc pentru ea unde să traga un pui de somn, care sa o ajute la menaj, care sa ii aduca mancarea ei preferata - picioarele de porc si care incearca sa se maturizeze. Va admite chimia puternica dintre ea si barbatul-copil Tae Kang? Va infrunta societatea, prejudecatile, va gasi alinare langa familia ei? Il va accepta pe Tae Kang ca partener la locul de munca si de viata? Finalurile coreene sunt dubioase (?) dar cand dragostea face apeluri... totul ramane deschis.

2 comentarii:

  1. multumesc pentru ca ai scris despre: demon_hunter686 . nu-l stiam si il descoper foarte interesant...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa un inceput ezitant, cu balbe in traducere, demon_hunter686 si-a vazut mai departe de treaba. a progresat, e serios, si-a propus sa ne ofere cateva kdrama dragute si eu ii tin pumnii.

      Ștergere