sâmbătă, 5 ianuarie 2013

E vremea unui BIGBANG (빅뱅) - (membri) III Taeyang (태양) - profil

Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place. Oooooo, bine ca ma pot ascunde in spatele cuvintelor. Caci, desi sunt o ahjumma rascoapta, as spune precum baietii de la O-Zone "Ma inec in ochii tai, moare lumea dupa eiiii".
Sau, uitandu-ma la atitutinea lui, de cate ori ar incepe sa cante as striga "Ole", asa cum fac spectatorii la corida atunci cand toreadorul infrunta taurul. Cu Taeyang in fata chiar nu are rost sa fiu plina de inhibitii, atata vreme cat el se dedica trup si suflet spectacolului :-P
Brrrrr, desi e mandru de sprancenele lui, ma prefac ca nu vad privirea ucigatoare de sub ele si incerc sa trec la lucruri mai cuminti. S-a alaturat, dupa auditii, lui YG Family, fiind impresionat de duo-ul Jinusean, (format Jin-Woo Kim [김진우] și Noh Seung-Hwan [노승환]. Ascultandu-le muzica, un amestec de hip-hop si funk, Taeyang nu numai ca si-a ales ca nume de scena YB Taekwon - trimitere la Taekwon V (al treilea albumal trupei si melodia care da titlul acestuia) dar s-a hotarat sa-si inceapa pregatirea ca rapper. Ca ii placea muzica nu mai este nici un secret atata vreme cat cel mai de pret lucru al sau este pianul pe care i l-a cumparat mama sa. In cadrul YG Family a avut colaborari cu JinuSean (Phone Number), Swi.T, Lexy (Rush), Wu Masta (Real Talk), Se7en și Wheesung. Era programat sa debuteze  cu G-Dragon ca GDYB (G-Dragon & YB Taekwon) în 2004, dar acest lucru nu s-a mai intamplat, totul fiind anulat in favoarea formării unui grup de patru pana la se membri. Chiar daca el s-a instruit pentru a fi rapper, el a debutat în BIGBANG ca si cantaret. 

Dar nu-i ajunge ca rupe scena. Vrea sa cucereasca si ecranul! Si sa aiba roluri principale in filme. A fost acceptat la Universitatea Daejin - teatru și film. A avut si un mic rol in "Ma Girl" (2006), unde a sarutat pentru prima oara o fata. Dupa filmari a trimis prietenilor un mesaj: “HYUNGS! Sunt mort! Am sărutat o fată".
Daca stau bine sa ma gandesc baiatul asta e prea bun! Merge cu Biblia dupa el, pastreaza cadourile de la fani, chiar le aduna si pe ale celorlalti membrii BIGBANG in cazul in care acestia le uita, face ramyun, apreciaza eforturile fanilor care fac pancarte cu numele lui, ii plac fetele cu zambete luminoase cum e cel al lui Daesung, e timid, lumea zice ca si generos si harnic. Si vrea sa fie foarte bun in ceea ce face. Pandativul pe care il poarta, un soare (taeyang in coreana) care are o coroana pe partea de sus și inscrisul  “YB”, în mijloc cu semnificatia de a fi cel mai bun din industria muzicala, pare sa-i poarte noroc.
Stop. Stop. Stop. Doar nu crede nimeni ca onoarea de a vorbi despre el se datoreaza stric sarmului. Nu, nu, de trei ori nu. Chiar e talentat. Ce vedem se datoreaza si muncii/efortului/daruirii duse la extrem. Nu o data, din cauza epuizarii i-a sangerat nasul (cum s-a intamplat si recent in timpul turneului Alive Galaxy Tour 2012 la Londra) sau a trebuit sa se intremeze cu energizante. I-am descoperit sensibilitatea in "Fall in Love" (alaturi de cantareata japoneza Thelma Aoyama. Imi place sa-l vad/aud cantand la pian - "Wedding Dres", "Look At Me". E un bun rapper si un bun dansator - "Where U At" (Melodiile au versurile traduse in romana prin amabilitatea celor de la XTremeSubTeam si Kpop Romania
Wow, si cand se dezlantuie pe scena....
Cum sa nu dai totul cand atatia fani te adora si platesc un bilet la concertele BIGBANG pentru a-l vedea si pe el ?

Profil Taeyang
Pozitia: Vocalist si coregraf
Nume real: Yong Dong Bae (동영배)
Nume de scena: Tae Yang, YB Tae Kwon, YBTK
Data nasterii: 18 mai 1988
Locul nașterii: Gyeonggi-do, Coreea de Sud
Inaltime: 174 cm
Greutate: 56 kg
Educatie: Universitatea Daejin în Teatrul & Film (începand cu 2008)
Abilităti: rap, Dans, Beatboxing, limbi straine (engleza, japoneza)
Hobby-uri: Baschet, muzica, vizionarea programelor tv
Membrii de familie: parintii si un fratele mai mare (Dong Hyeon-Bae 동현 배)
Muzicieni pe care ii admira: Usher, Omarion, Justin Timberlake
Proiecte solo: 2008 - mini-album Hot. 1 iulie 2010 - full-length album Solar
Premii:  
   2008 - 6th Korean Music Awards: Best R&B/Soul Song - 나만 바라봐 (Only Look At Me); 6th Korean Music Awards: Best R&B/Soul Album - Hot; Naver Music Song of the Year – "Only Look At Me"
   2010 -  12th Mnet Asian Music Awards: Best Male Singer Award; 12th Mnet Asian Music Awards: Best Male Singer Award; Seoul Music Awards: Best Male Artist
   2011 - 8th Korean Music Awards: Male Musician of the Year Netizen Vote 

Si nu pot incheia fara un moment Taeyang G-Dragon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu