luni, 7 ianuarie 2013

E vremea unui BIGBANG (빅뱅) - (membri) IV TOP (탑)

Cel mai rapper si cel mai actor dintre baietii de la BIGBANG este TOP (Choi Seung-hyun). Actualul nume de scena i-a fost dat de catre colegului lui de la YG Ent, celebrul Se7en (initial sub denumirea de Tempo a cantat in cluburile din Gangnam in perioada 2002-2005).
Ma intreb deseori daca experimentele incepute de Mengele s-au terminat ori discipolii lui le-au stramutat in Corea. Sau baietii de la BIGBANG nu sunt de pe planeta Pamant? Caci, in mod cert creatura numita TOP nu e pamanteana - atat de perfecta e!
Inalt, cu o silueta longilina si proportii perfecte care ii dau eleganta si un rafinament aparte, cu un chip bine cizalat - pometi puternici, nas perfect, spancene impecabil ingrijite deasupra unor ochi migdalati a caror privire desi pare dura ca otelul e plina de senzualitate - TOP, considerat model al masculinitatii este pachetul complet pe care si l-ar dori orice femeie.

Chiar daca are o vila pe numele lui in valoare de peste 2 milioane de $ (foto), colectii de jucarii, haine elegante (de masina nu stiu pentru caci pina acum ceva vreme TOP nu stia sa conduca) el te poate pune la pamant doar cu uimitorul lui timbru vocal si e sexy si intr-un simplu t-shirt.
Ce mai conteaza daca sunt zvonuri cum ca TOP ar fi gay? Da, da, ba cu Se7en, ba cu Jeejong... Marketing sau nu, oricum in kpop despre multi artisti se spune asta. Si multe femei vor suspina si vor dori sa-i fie alaturi ca sa-l aduca pe calea cea buna (hahahaha). Si pana la urma ce conteza si ce-mi pasa mie cu cine (scuzati-mi expresia) si-o trage TOP atata vreme cat el ma incanta ca artist?
Desi la prima vedere, TOP pare a avea o aura rece, inabordabila, putin infricosatoare, el este de fapt timid si dornic de a cuceri afectiunea prietenilor. In adolescenta a fost un rebel, chiulea deseori de la scoala, nu prea a avut parte de dragoste si era un singuratic. Poate asa se explica si pasiunea lui pentru jucarii, modul copilaresc in care isi exprima sentimentele, timiditatea, faptul ca dormitorul lui e roz sau ca doarme imbracat cu multe haine. Cu parul blond, verde sau albastru e intotdeauna carismatic.

Prietenul lui cel mai bun e G-Dragon, dar se simte foarte confortabil alaturi de Seungri. Dincolo de toate aceste ciudatenii, ceea ce conteaza este talentul lui. In BIGBANG si G-Dragon este rapper, dar el si TOP au stiluri diferite si se completeaza uimitor de bine. Fiecare cuvint care iese din gura lui TOP este atat de uimitor rostit/intonat/redat, incat vibratiile cu un timbru macho te aduc in pragul extazului.

Cand YG Ent. era in cautare de talente pentru a forma o trupa de baieti, G-Dragon l-a contactat pe Seung Hyun, fostul lui coleg de scoala si i-a spus de auditii. Insa Seung Hyun a fost respins pe motiv ca "e prea dolofan". Ambitios si dornic sa se alature YG Family, a slabit (se spune ca a dat jos 20 de kilograme in doar 40 de zile) si dupa sase luni a revenit reusind sa semneze contractul. Dupa debutul cu BIGBANG el a si-a lansat si cariera solo. A avut colaborari cu Lexy, Gummy, veteranul Uhm Jung Hwa, iar impreuna cu G-Dragon a scos albumele "GD & TOP" (2010), cu piese precum "Baby Good Night", "High High" sau (solo) "Turn It Up" si "Oh Mom" si "Play wiyh GD & TOP" (2011), doua DVD-uri ce contin secvente de la diferite spectacole si evenimente si piese precum "Knock Out", "Don’t Go Home".  
Mai mult, a jucat in cateva filme (2009 - Nineteen, 2010 - 71: Into the Fire [rol pentru care a primit nenumarate premii: Hallyu Popularity, Best New Actor, Popularity Award la numeroase festivaluri la care filmul a fost prezentat], 2011 - Iris [adapare a serialului pentru televiziune japoneza], 2012 - Alumni [la filmari s-a ranit destul de serios la mana dreapta]) si seriale (2007 - I Am Sam, 2009 - Iris) primind critici favorabile.

Profil TOP
Pozitia: Rapper / Beat BoxerReal 
Nume: Choi Seung Hyun (최승현) 
Nume de scena: Tempo, TOP
Data nasterii: 4 noiembrie 1987
Inaltime: 181 cm 
Greutate: 65 kg
Educație: Colegiul de Artă Seoul (muzica), Universitatea din Dangook Teatru & Film (începând cu 2008)
Abilități: Rapp, BeatBox, face versuri cu usurinta
Debut: BIG BANG 
Hobby-uri: Lectura și înot 
Preferinte: spectacole de teatru, musicaluri, și designu vestimentar
Membrii de familie: parintii si o sora mai mare
Ii admira pe: Usher, Omarion, Jay-Z, B2K 
Pandantiv: O mana care detine un megafon, cu un diamant stil Superman

Un comentariu:

  1. Bine ai remarcat! "Printul" TOP nici nu ar avea nevoie de sabie pentru a "ucide" pe cineva.Este suficienta o singura privire.
    Andra B.

    RăspundețiȘtergere