marți, 8 ianuarie 2013

E vremea unui BIGBANG (빅뱅) - (membri) V Daesung (대성)- profil

Prin anii 1960 se vorbea ca Brigitte Bardot aducea la PIB-ul Frantei cam tot atat cat aducea si marca Reanault. Ma intreb oare cu cat contribuie exportul kpop in general si BIGBANG in special la PIB-ul Coreei? Caci imaginea BIGBANG s-a vandut foarte bine in 2012. Dupa "Big Bang Alive Galaxy Tour 2012", din toate colturile lumii, Hong King, Singapore, Canada, Statele Unite, Japonia, Europa, fanii striga la unison "Please, come back". Iar la aceasta imagine luminoasa contribuie si (nu numai) zambetul lui Daesung.
Acum un an si jumatate, cand am inceput  sa ascult kpop, l-am descoperit pe Daesung cu (probabil unul din cele mai bune proiecte solo al lui de pana acum) "Baby Don't Cry" si i-am facut imediat loc in inima mea.
Desi parintii s-au opus ca Daesung sa urmeze o cariera in muzica, el a participat totusi la auditiile organizate de YG Ent. Dupa ce a fost admis, in anii de stagiu, a lucrat mult alaturi de Wheesung (pe care il si admira), iar pe 19 august 2006 a debutat cu BIGBANG.
Cu siguranta, Daesung nu are acel tip de frumusete care sa ma faca sa freamat si sa-mi intretaie respiratia. Nici prea inalt (carcotasii spun ca nici unul din baietii BIGBANG nu are inaltimea din fisele personale ci ca folosesc incaltaminte speciala cu talonete pentru a-i face mai inalti), cu o figura de tipic asiatica - nas cam mare si plat, ochi mici si buzele cam carnoase - de zici ca ar avea si vreun strabunic prin Africa - Daesung surprinde si cucereste insa prin personalitatea lui adorabila. As spune ca daca BIGBANG este soarele, Daesung intruchipeaza razele lui. Caci figura lui luminoasa, zambetul cald, face ca totul sa straluceasca in jur si, la randul meu, zambesc si eu fericita. Imaginea lui cu zambetul larg si radios o poti asocia cu o pajiste plina de flori peste care zboara roiuri de fluturi.
Din pacate, cel mai vesel, mai glumet si plin de umor membru al trupei BIGBANG (are un IQ de 110) pare a fi si cel mai ghinionist. La scurt timp de la debut, Daesung, diagnosticat cu noduli la corzile vocale a trebuit sa-si intrerupa activitatile. Aproape un an s-a luptat atat cu problemele fizice cat si cu cele psihice, caci a fost foarte marcat de faptul ca ar putea sa isi piarda vocea. Iar de un real ajutor si sprijin in gestionarea acestei situatii i-a fost Gummy (cantareata coreeana) care s-a confruntat si ea cu acelasi necaz. Si cand sa zica si el "Hop" in fata unul alt inceput, au fost accidentele de masina. Primul, pe 19 august 2009 cand soferul masinii in care se afla cantaretul a pierdut controlul volanului, iar in urma impactului cu un alt autovehicul Daesung a suferit multiple fracturi la nas, la coloana verticala si deteriorarea corneei de la ochiul stang si cel de-al doilea pe 31 mai 2011, cand ruland cu peste 80 de km/h (viteza legala era de 60 km/) a accidentat mortal un motociclist.
Aura lui stralucitoare pare disipata acum. Dar revenirea lui in 2012 alaturi de BIGBANG, succesul trupei in "Big Bang Alive Galaxy Tour 2012", poate fi inceputul unui nou drum pentru Daesung. Iar piesa "Wings" de pe minialbumul "Alive" sa fie exact aripile de care el are nevoie. Fara indoiala, Daesung e cea mai buna voce a grupului. Exceptandu-l pe TOP, timbrul lui vocal imprima trupei un aer puternic barbatesc si chiar imi doresc sa aiba o contributie mai mare la melodiilei grupului, caci vocea i-o permite.



Profil - Daesung
Poziția: Vocalist
Nume real: Kang Dae Sung (강대성)
Nume de scena: D-Lite, Delight
Data nasterii: 26 aprilie 1989
Inaltime: 178 cm
Greutate: 63 kg
Studii: Liceul KyeongIn
Abilități: Cantat
Debut: BIG BANG
Îi place: Rap, BeatBox
Familie: Părinți si o sora mai mare
Ii admira pe: Usher, Omarion, Ne-Yo, Wheesung
Determinarea: "Voi lucra din greu sa devin cel mai bun"
Pandantiv: O pereche de căști din jurul globului cu semnificatia: "Lumea sa poata asculta muzica"

Un comentariu:

  1. Imi place foarte mult muzica coreea na si cred ca ar trebui sa-l bage intr-un film corean ca-s misto alea

    RăspundețiȘtergere