sâmbătă, 23 februarie 2013

Park Si Hoo - agresiune sexuala sau reality-kdrama?

Cel mai recent scandal din Hallyu il are in mijloc pe cunoscutul actor Park Si Hoo. El este acuzat de catre o tanara actrita de agresiune sexuala.
Pe 18 februarie 2013, Park Si Hoo a fost acuzat de viol de o actrita aspiranta in varsta de 22 de ani. Cei doi s-ar fi intalnit prin intemediul unei cunostite comune. Femeia a spus ca pe 15 februarie, dupa ce au baut intr-un bar de fite din districtul Gangnam, au plecat impreuna la apartamentul lui Si Hoo din Cheongdam-dong, in jurul orei 2.00 AM. Ea sustine ca acolo si-ar fi pierdut cunostinta si cand s-a trezit si-a dat seama ca ar fi fost violata. Park Si hoo a admis că a făcut sex cu o femeie, dar a susținut că a fost consensual.


Intr-un comunicat de presa pentru mass-media se precizeaza: Park Si Hoo ar dori să vorbească sincer, fără a ascunde nimic ca lucrurile sa nu fie gresit interpretate. El recunoaste ca au baut impreuna i-ar interesul de a petrece si la el in apartament a fost reciproc. Park Si Hoo nu a fortat-o si nu a facut de care sa fie jenat, lucru care spera ca se va doveni clar in cadrul anchetei. "Vă rugăm să aveti rabdare. Ne plecam capetele și ne cerem scuze tuturor fanilor care au încredere si il iubesc, dar care au fost îngrijorați. Noi spunem din nou că nu a fost nimic fortat si ca fanii nu ar trebui să fie ingrijorati. Pentru a demonstra acest lucru, actorul Park Si Hoo promite să participe cu sarguința la toate investigatiile politiei. Ne cerem scuze din nou cu capul plecat ca el nu a fost în măsură sa aiba grija in mod corespunzător de viata sa privata ca o persoană publica. Va rugam încă o dată ca nimeni sa nu exagereze sau sa traga concluzii pripite pana cand situația nu va fi clarificata si politia, dupa terminarea anchetei, nu va face o declaratie oficiala". 
Park Si Hoo a apelat serviciile unui avocat celebru la o firma de top din Coreea.  Firma, care a mai aparat in trecut interesele unor persoane din showbizz a confirmat acest lucru dar a spus ca deocamdata nu face nici un comentariu.

Ei, si aici incepe reality-kdrama, cu un scenariu bine pus la punct.
Sa fie un razboi intre  EYAGI Divertisment - agentia pe care Park Si Hoo tocmai a parasit-o si nou-infiintata agentie Hoo Factory care ii apartine actorului?
Este clar ca EYAGI Divertisment pierde o gramada de bani prin plecarea lui Si Hoo. Caci aparitiile din ultimii ani nu numai ca i-au adus actorului faima si premii, dar au contribuit substantial si la visteria EYAGI Divertisment. E la mintea cocosului ca agentia a facut presiuni asupra lui sa-si prelungeasca contractul. L-o fi si atentionat - "ai grija, s-ar putea ca in viitor s-ar putea sa regreti si sa ai nevoie de noi". Si pac la razboiu, imedit dupa incident,  EYAGI Divertisment, aratand aparent un fairpley demn un gentelman, sare in apararea lui Si Hoo si iese pe interval cu un comunicat:
 "Suntem în prezent în verificarea informațiilor raportate pe Park Si Hoo. Va rugam sa nu face nici presupuneri pripite. Deoarece Park Si Hoo este bine cunoscut a fi o celebritate simplă, care nu bea, nu fumează, mulți sunt confuzi cu privire la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Poliția il va convoca în curând Park Si Hoo pentru interogatoriu".
A fost tanara drogata? Ea sustine ca nu a baut decat doua sticle de soju si nu avea cum sa se imbete numai din atat. Politia deja a luat probe de urina si a cercetat apartamentul lui Park Si Hoo.
In scena mai apare si un al treilea personaj - persoana care a condus masina lui Park Si Hoo. Potrivit poliției, pe imaginile CCTV se vede prezenta trio-ul iesind dintr-o mașina si indreptandu-se spre lift, individul in cauza ajutand-o pe tanara sa se deplaseze, carand-o in spate. A avut vreun amestec in toate astea?
Dar in intervalul 15 - 18 februarie ce s-a intamplat? De ce nu s-a depus plangerea imediat? Sau pe 16 februarie? Ce s-a negociat? Care a fost miza? 
Mai este un aspect care nu trebuie neglijat: Park Si Hoo este unul din cei mai ravniti burlaci din Coreea. Actorul, in varsta de 35 de ani (n. 15 februarie 1977), este, din puctul acesta de vedere "pestele cel mare".
El are 98.523 de puncte în indexul de clasare sociala și economica, 100.000 puncte la atractivitatea fizică, 87.079 de puncte la mediul familial. Ca pondere, pe baza acestor indici, el este un sot in valoare de 100.000 de puncte.
(Materialele folosite sunt: ​​data nașterii [1978], originea [a absolvit de la Universitatea Hanyang Drama School], impresia [A], venitul anual [300 milioane de euro], estimari privind proprietatile [1 ~ 1.4 miliarde de euro], estimarile privind averea mamei [5 ~ 10 miliarde de euro], estimarile privind averea tatalui tatăl [scoala de arta], profesia tatalui [fostul model]). 

Park Si Hoo este chemat la audieri pe 24 februarie. Sa asteptam pana atunci! Si sa nu uitam ca starurile pe care le admiram atat de mult nu sunt niste icoane si doar, si ei, niste simpli oameni!

Kdrama
Cheongdamdong Alice (SBS, 2012) - Seung Jo
The Princess' Man (KBS, 2011) - Kim Seung Yu
Queen of Reversals (MBC, 2010) - Goo Yong Shik
Prosecutor Princess (SBS, 2010) - Seo In Woo
Family's Honor (SBS, 2008) - Lee Kang Suk
Iljimae (SBS, 2008) as Shi Hoo - Ja Dol
How to Meet a Perfect Neighbor (SBS, 2007) - Yoo Joon Suk
What Star Did You Come From (MBC, 2006) - Han Jung-hoon
Let's Marry (MBC, 2005) - Jae Ho
Delightful Girl Choon Hyang (KBS2, 2005, cameo)

Filme
Confession of Murder (2012)
Mr. Bullet (2007)

Premii
2011 KBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actor (The Princess' Man)
2011 KBS Drama Awards: Best Couple with Moon Chae Won (The Princess' Man)
2011 KBS Drama Awards: Popularity Award (The Princess' Man)
2010 MBC Drama Awards: Excellence Award, Actor (Queen of Reversals)
2009 SBS Drama Awards: Special Production Actor Award (Family's Honor)
2007 SBS Drama Awards: New Star Award (How to Meet a Perfect Neighbor

2 comentarii:

  1. Draga Manu, am urmarit pe agentiile de stiri inca de la inceput acest scandal.Inca o asemanare cu Romanica noastra.Cum sa fie unul mai bun si noi sa nu profitam? Sa-i dam in cap.Pentru mine Park Shi Hoo este un pur sange, la el se vad origile(vezi familia), elegant si frumos, fidel pana la absurd primei iubiri(timp de sapte ani n-a avut nicio relatie de la despartirea de prima, serios (nu bea mai mult de un sfert de bere amestecat cu apa min)dar din bun simt se intalneste cu prietenii din cand in cand, ca doar n-o fi calugar.Acestea sunt informatii pe care fosta Agentie le cunostea despre el si pe care eu cred ca le-a folosit impotriva lui atunci cand nu a mai raspuns.Dar ce cred eu ca se intampla cu relatia dintre actor si agentie e o discutie mai lunga.sa urmarim impreuna acest caz desi eu sunt convinsa ca e asa cum spune el.Miuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca si tu ai aceeasi impresie - adica lucruri par cusute cu ata. Si mi-a placut expresia "este un pus sange". Intradevar, sunt multe de spus. Dar sa asteptam. Ma doare sufletul cand oamenii astia care muncesc atat de mult sunt improscati cu noroi, sau, Doamne fereste, din cauza presiunilor, ajung sa calce stramb.

    RăspundețiȘtergere