duminică, 17 martie 2013

Park Si Hoo - O luna de calvar



A trecut mai bine de o luna de cand actorul Park Si Hoo a fost acuzat de agresiune sexuala de o tanara stagiara. Din pacate, cu toata mobilizarea generala, cu toate tehnicile medico-legale folosite, inclusiv testul antidoping si testul poligraf, politia nu a ajuns la nici o concluzie.
Un rezumat al evenimentelor a fost prezentat pe 16.03 la jtbc de Lim Jin-Taek.
Cazul a început într-un bar din Cheongdam-don, Seul. Actorul Park Si Hoo a baut impreuna cu un amic si o actrita aspiranta A pe data de 15 februarie pana la ora  2.00 am si apoi au plecat spre apartamentul lui. [Angajați Bar: Trei persoane (Park Si Hoo, A, și K) a avut băuturi acolo? Da, foarte sociabil, atmosfera buna, au baut și au mancat bine.]În ziua următoare A l-a acuzat de viol pe PSH. A a sustinut ca si-a pierdut brusc cunostinta, astfel încat ea a fost testat pentru droguri. [ED: rezultate negative]PSH a fost convocat pentru ancheta la politie. Intrucat el si-a schimbat la scurt timp avocatii alesi initial, PSH a fost interogat abia pe 1 martie. La iesirea din sectia de politie, PSH a declarat "Imi cer scuze pentru îngrijorarea provocata. Adevarul întregului incident va fi dezvaluit prin intermediul anchetei politiei, cu care am cooperat pe deplin si cu buna-credinta".
Au inceput apoi sa iasa la iveala discutiile purtate pe Kakao Talk de cei implicati in caz (A, B, K, primul interviu a lui B si alte contexte publice (posibila implicare a lui C).
Analizele medico-legale au aratat ca s-a consumat un act sexual intre PSH si A, dar din cauza contradictiilor s-a cerut efectuarea unui test poligraf la National Institute of Scientific Investigation.
A urmat apoi interogatoriu in cruce la care au participat PSH, A si K (14 martie).
Seful Western Police Station a declarat: "Nu a fost nici o schimbare în situatiile curente ale creantelor lor respective, și nu avem nici o altă informatie decat dovezile prezentate."
Analiza testului poligraf s-a facut si ea in regim de urgenta datorita interesului public pe care il prezinta cazul, dar oficiali din politie au spus: "Nu există raspunsuri mixte veridice și pozitive false", astfel încât hotărârea nu este ușor.Diferitele teste criminalistice facute s-au dovedit a fi neconcludente.

Eu cred ca politia a uitat de unde a plecat si unde trebuia sa ajunga, care era reclamatia si ce trebuie dovedit. (Intre timp am facut o pauza si i-am facut si sotului meu un rezumat. El si-a amintit de cazul lui Alex Velea, care, de la un suc oferit unei admiratoare, s-a pomenit in mijlocul unui scandal de stabilire a paternitatii - admiratoarea s-a visat insarcinata si, tot in visele ei, tatal copilului ar fi fost Alex Velea). Mai mult, investigatiile medico-legale au stabilit existenta unui contact sexual dar doar atat - fara urme de violenta fizica cum ar fi vanataile sau zgarieturi. Din puntul meu de vedere politia nu e echidistatanta in acest caz, incearca sa dovedeasca ceea ce nu exista - agresiunea. Fundul cui vrea politia sa protejeze? Chiar daca nu au probe pentru a dovedi asta incearca sa pastreze confuzie. Sau subiectul este atat de gras incat merita perpetuat, cu riscul de a-si pierde credibilitatea privind obiectivitatea anchetei? 

Reportajul de la jtbc din 16 martie 


 sursa: http://news.nate.com/view/20130316n09483 

2 comentarii:

  1. Si mie mi se pare destul de ciudat cum se deruleaza lucrurile in aceasta ancheta ! Sper din tot sufletul sa fie puternic si sa poata trece peste aceasta situatie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Detectorul de minciuni nu are sensibilitate de 100%, deci nu detecteaza minciunile unui profesionist in materie, cum se pare ca este aceasta tanara actrita aspiranta. De aceea politiei ii este greu sa transeze intr-o afacere atat de sensibila. Acum razboiul este unul psihologic, va invinge cine va rezista cel mai mult pe pozitie, daca intre timp anchetatorii nu vor descoperi alte probe. Dar nu-i exculs sa fie adevarat ce spui si politia sa aiba anumite interese partizane. Nici avocatii n-au interes ca treaba sa se termine repede, se stie bine de ce. In acest caz PSH ar trebui sa faca apel la anchetatori straini, americani, europeni. Sper sa se sfarseasca totul cu bine si cat mai repede. Multumesc ca ne tii la curent. Larisa36

    RăspundețiȘtergere