sâmbătă, 6 aprilie 2013

Park Si Hoo - Reactii


Chiar si in mediile juridice coreene, modul in care s-a desfasurat ancheta in cazul lui Park Si Hoo, ridica semne de intrebare: se vorbeste de incalcari grave ale legislatiei, de manipularea cazului, metodele de ancheta ale Wester Station Police fiind catalogate ca alarmante in ceea ce priveste incalcarea grava a drepturilor acuzatului.
La solicitarea eNews, avocatul Choi Ji Woo, care nu are nici o legatura cu acest caz, a acordat un interviu in care isi exprima opinia si indoielile legate de modul in care s-a desfasurat ancheta: "Am fost surprins de metodele de investigatie excesive ale WSP. Chiar dacă un tert depune o plângere penală, acesta nu înseamna neaparat ca acuzatul este vinovat Aceasta atitudine a WSP trebuie să fie reparata". Choi Ji Woo este de parerea ca intreg cazul ar trebui revizuit.
Mai mult, Choi Ji Woo critica modul in care WSP a interactionat cu mass-media, condamnand comunicatul sectiei de politie facut presei privind concluziile la care WSP a ajuns.
Comunicatul: "După o analiza cuprinzătoare a situatiilor partilor, video CCTV, Kakao Talk, rezultatelor testelor de la Institutul medico-legal, am decis punerea sun arest preventiv a lui Park Si Hoo si a inceperii urmăririi penale sub acuzarea de viol, semi-viol si a prejudiciului rezultat din viol-, fara detentie fizica. si a lui K pentru atentat la pudoare, de asemenea, fără retinerea fizica.
Avocatul Choi spune ca o astfel de informare este un act care este supus unei pedepse penale în conformitate cu articolul Penal Codul 126, care interzice ca faptele unui suspect sa fie facute publice inainte de o cerere pentru un proces (inainte de declaratia urmaririi penale). "Informarea facuta presei de WSP nu este in conformitate cu legea si incalca drepturile invinuitului si  nu poate fi acceptata ca un act de neglijenta, ci mai degraba ca un act de vinovatie."
Acest pre-proces defaimator la adresa lui PSH este o incalcare a principiului prezumtiei de nevinovatie garantat de Constitutie si a dreptulului ca acuzatul sa aiba parte de un proces echitabil.
Avocatii de la PURME care il apara pe PSH, printr-un comunicat de presa pe 1 aprilie au inaintat un protest si au enumerat mai multe acte "ilegale" din cadrul anchetei ( vezi aici: http://news.nate.com/view/20130402n13964).
Sursa: http://news.nate.com/view/20130403n07890


Tot intr-un interviu pentru eNews, pe 4 aprilie, un oficial al firmei PURME a declarat, in numele lui PSH:  "Chiar daca este vorba de o lupta lunga, si chiar daca s-a ajuns la urmarirea penala, adevarul tot va iesi la lumina. Rezultatele anchetei WSP si acuzatiile de viol, semi-viol si leziuni rezultate din viol sunt total inacceptabile. Toate eforturile vor fi făcute pentru a releva adevarul in timpul procesul de urmarire penala.  Park Si Hoo nu are absolut nici o intentie sa cada la o intelegere cu A. Oficialul a mai adaugat: "Acum, ca acest caz a fost mutat la procurori, este foarte probabil să fie prelungit - iunie sau iulie, si chiar daca lupta va fi indelungata, chiar daca in sufletul lui PSH este multa durere, de dragul fanilor si a prietenilor care cred in el, va merge pana la capat. Speram ca procurorii vor accepta dovezile ignorate de catre WSP si vor reinvestiga complet acest caz".
Sursa: http://lifestyler.interest.me/enews/newsView.do?id=1000140914_1581


Park Si Hoo fusese nominalizat Premiul de popularitate pentru “Confession of Murder”  în 2013 la a 49-a editie Baeksang Arts Awards.Votarea se face prin telefon, si se desfasoara in periaoda 3.04.2013 - 6.05.2013. El se afla deja pe primul loc, cand in dupa amiaza zilei de 4 aprilie, la ora 18.00 Secretariatul Paeksang Arts Awards a dat un comunicat in care se spune ca s-a luat decizia de a-l exclude pe PSH deoarece "candidatul a provocat o controversa sociala"
Excluderea Park Si Hoo de la Baeksang Arts Awards cauzeaza controverse si este criticata ca fiind un act deliberat din partea organizatorilor. Oamenii spun ca ei au dorit sa acorde un sprijin puternic lui PSH, dar au fost pacaliti: "Incidentul sa intâamplat pentru un timp, si daca ar fi vrut să-l excluda, ar fi trebui să fi făcut acest lucru de la inceput si sa nu astepte pana cand votul a fost in curs de desfasurare si PSH era in frunte cu mai mult de jumatate din voturi".
Sursa: http://www.breaknews.com/sub_read.html?uid=261432

PS: Emilian a lasat cateva adrese de contact pentru cei care doresc sa-si exprime parerile: Centrul cultural coreean in Bucuresti str. Alexandru cel Bun nr 37 E sector 2 (www.kccro.ro) sau Ambasada Republicii Korea e-mail: romania@mofat.go.kr Domnul LEE YONG-IL, consilier si consul general al Ambasadei Korea la Bucuresti.

7 comentarii:

  1. e strigator la cer tot ce se intampla cu PSH si nu inteleg cu ce a gresit de e asa sanctionat, chiar si cu libertatea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu raman la teoria conspiratiei. modul cum a fost aruncat in gura presei, caz singular pana acum. de obicei agentiile incercau musamalizararea cazurilor la politie. in cazuri extreme, cand se ajungea la judecatori se afla de starul X implicat intr-un scandal. modul cum i-au atarnat tinicheaua, politia spalandu-se apoi pe maini - gata, am rezolvat cazul, astea-s concluziile noastre... pentru mine e clar ca au primit de undeva "rugamintea" sa-l puna la pamant

      Ștergere
  2. Sa fie fosta agentie atat de puternica ca sa ii poata decide astfel soarta? Pentru ca este clar ca in spatele a tot ce se intampla se afla fosta agengie cu care actorul o rupsese de curand. Nu pot intelege de ce nu exista dreptate, de ce este mai usor sa faci un rau decat un bine...Sper sa iasa adevarul o data la lumina. Tot ceea ce i se intampla sa fie doar ca un vis urat si sa se termine, ca el sa isi revina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu m-ar mira sa auzim in zilele urmatoare ca una-doua persoane implicate in aceasta pseudo-ancheta si-au dat demisia sau s-au pensionat. Bineinteles cu un cont frumusel pe undeva...

      Ștergere
  3. Doamnelor, fetelor, ma scuzati nu stiu ce statut si varsta aveti ,, daca faceti vreo petitie la Centrul Cultural al Korea din Romania sau Consulului general al Ambasadei Korea din BUC , as vrea sa subscriem si noi ca fani ai lui PSH sau mame, sau admiratori ai Koreei sau sub ce nume vreti. Trebuie intr-un mod cit de mic sa ajutam acest copil, tanar actor.De oriunde vine o idee este binevenita in ajutorul Lui, pentru aflarea adevarului. Acest baiat trebuie scos din acest cosmar . Plus ca este o mare rusine la adresa justitie in lume, in Korea in ideea fiecarui om ce asteapta dreptate din partea justitie de oriunde ar fi ea .Traim in sec 21 si vorbim despre una din cele mai civilizate tari din Asia . Este vorba despre o nedreptate, despre o conspiratie, despre minciuna si abuz. Am mai spus-o si in alte comentarii , PSh nu este din galaxia sfintilor , dar este un barbat tanar ce a avut o relatie amoroasa ocazionala cu o tarfulita de doi lei manevrata de cineva rau intentionat. Nu cred ca este vreun tanar acolo si peste tot in lumea asta care n-ar face asa ceva tinand cont de varsta lor.Sunt necesitati fiziologice si totul a fost de comun acord cu aceasta chestie, ca nu o mai pot numi fata.( eu fiind mama de trei fete )Se intimpla ca in pildele lui Christos. Sa dea cu pietre cel ce n-a facut asta niciodata ca barbat.
    Trebuie ajutat intr-un fel acest baiat , chiar daca el n-are habar de existenta noastra , este suficient ca il iubim noi si ne-a incantat zilele si noptile cu filmele in care a jucat.Inima mea de mama imi spune ca acest baiat are un suflet si un caracter bun, tocmai de aceea a si cazut in plasa acestei fatuce de aprox 20 de ani,
    el avind 35, deci vreau sa spun naiv, credul.
    Haideti sa dam o mana de ajutor sau sa incercam macar. PSH a fost un mare ambasador al Koreei in lume , acum murdarit si aruncat.Eu una privesc cu alti ochi tot ce vad de acolo, filme, seriale , stiri, documentare , traditii, cultura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu daca oficial exista in romania un fanclub PSH. dar putem si individual trimite un e-mail la adresa romania@mofat.go.kr, domnului LEE YONG-IL, consilier si consul general al Ambasadei Korea la Bucuresti.

      Ștergere
  4. Vreau sa va multumesc pentru abundenta de informatii de pe acest blog, care mi-a deschis ochii asupra realitatilor dintr-o societate pe care noi o vedem doar prin prisma artei pe care o vinde. De fapt exista acolo mult mai multa cruzime,coruptie, obsesie pentru succes si invidie pentru succesul altuia, decat am fi dispusi sa credem. Sa ne amintim ca este tara cu cea mai mare discrepanta intre veniturile mari si mici si cu cea mai mare rata a sinuciderilor. Nu sunt chiar asa cum intelegem noi...

    RăspundețiȘtergere