vineri, 12 aprilie 2013

Park Si Hoo - Suport

Nu stiu daca v-ati dat seama pana acum, dar Kim Jong-un, marele conducator  al Coreei de Nord este fan Park Si Hoo. Si dupa ce a vazut cum sta treaba si cum Western Station Police a dat cu mucii-n ancheta in care PSH era acuzat de agresiune sexuala s-a facut foc si para. Democratie, drepturile omului, prezumtia de nevinovatie? Si pac, la razboiu... Ori sa se faca dreptate!!

Lasand gluma la o parte, ce gasesc prin gradina altora? Pe Cristian Enache cu niste montaje minunate postate pe youtube, unele dintre ele (opt la numar deocamdata) dedicate lui PSH. Nu pot decat sa-l felicit pentru modul perfect in care a combinat muzica cu imaginile. MV-ul pe care il postez m-a facut sa si plang pentru ca e pe superba melodie a lui Kim Bum Soo, "Please". Multumesc, Cristi Enache.

7 comentarii:

  1. Ii multumesc pentru sprijinul acordat lui PSH

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma satur sa vad inca o data si inca o data videoclipul… Si de fiecare data parca simt cum talerul in favoarea lui Park Si Hoo devine tot mai greu, inclina tot mai mult balanta de partea acestui om! Tot ce se intampla de zile bune devine parca si mai urat, si mai murdar in contrast total cu aceste imagini superbe ale actorului si vocea unica a lui Kim Bum Soo! Perfect realizat montajul! Mi-ar placea ca aceste minunate dovezi de apreciere si sustinere sa ajunga si la principalul lor destinatar, Park Si Hoo. Ar fi atunci cu atat mai valoroase! Pornind de aici, ajutati si de cei de la parksihoo4u.com, poate ca distanta dintre noi si el se va mai scurta si vor ajunge. Multumesc Cristi Enache! Multumesc Manudrag! Kora

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat aseara sa scriu un email pt ambasadorul koreei la Buc in care sa -mi exprim in mod delicat indignarea fata cele intimplate cu PSH. Va spun sub cuvant de onoare ca in momentul in care am scris adresa si subiectul, leptopul meu s-a blocat din min in min si numai raspundea la nici o comanda .L-am resetat si degeaba.Am un comp nou dar am renuntat si m-am culcat. Adresa ambasadei mi-a blocat tot. Nu este paranoia.
    In fine, cum ' noaptea aduce sfaturi'm-am gandit la noi toti cei ce am indragit Korea cu lumea ei cinemat , cu actorii ei, cu vietile lor ,cu obieciurile lor bune si mai putin bune,( consumul alcoolului aproape in egala masura si la femei si la barbati si nimic nu pare anormal acolo ), traditii vazute in filme(nunti, inmormantari, comemorari, respect fata de batrani, ierarhiile in familii , intilnirile oarbe sau casatoriile aranjate si multe altele care nu-mi vin acum in minte )toate astea am inteles acum ca nu sunt raiul ( si la noi este iadul ) sau lumea mult visata , nu, vin dintr-o tara care aproape 50 de ani a fost colonie japoneza , am vazut asta in filme apoi un razboi devastator de 3 ani care a macelarit familiile si la propriu si la figurat si apoi 60 de ani de revenire.Este clar ca nu pot fi precum poporul american care n-a suportat nici o nedreptate sau abuz.Am amintit toate astea pe care le stiam toti ce ce iubim sincer korea ca sa ajung sa spun ca societatea lor asa zis buna nu este tocmai idealul unei lumi selecte si de calitate.Da, noi vedem de aici ce ne expun scenaristii insa ca peste tot realitatea este alta. Lupta pentru bani surda, pentru glorie, pentru putere este nedreapta este chiar ca-n jungla.(vezi ultimul lui serial ) . Am cam banuit asta de la cei ce se sinucid dar nu aveam asa o certitudine.Acum cu cele intimplate acestui tanar actor PSH am inteles.Si sa nu uitam ca si el este om , un barbat tanar, sanatos , frumos in culmea gloriei cum spune cineva , un pur sange ravnit. Supus greselii ca orice om dar nu de pus la zid in felul acesta ca un delicvent . Omenie, mila , respect, toleranta , caracter exista doar in soc de mijloc , in clasa aceea sociala normala a celor care traiesc doar decent si atit .Am citit lucruri bune si de luat in seama despre invatamint adica educatie, am auzit lucruri bune despre bucataria lor despre servicii si ajutoare catre cei sarmani , dar ma repet sa nu uitam ca sunt 53 de miloane pe 100 mii km patrati si de n-ar fi organizati ce-ar face ?Dar revenind la mizeriile asa zisei lumi bune, ne-o reflecta foarte bine filmul care dupa parerea mea este cel ce l-a marcat cu adevarat pe PSH ca actor de top 'Familie de onoare '.Acel serial a fost unul dintre cel mai elocvent serial al descrieri societatii coreene actuale. O lume a banului, al opulentei , al ignorantei si al parvenitismului.Ceea ce m-a atras prima data pe la mijlocul anului 2010 la aceste filme si seriale a fost dialogurile lor simple si curate dar in special expunerea iubirii intr-un mod pe care nu-l cunosteam, profund, plin de emotii,de rusine( o virtute cu care noi nu ne putem lauda)si pudicitate.expun intr-un alt mod iubirea.Parca mai curat, ,astepti o atingere de mana pana obosesti tu ca privitor.Poate chiar este asa, poate ca nu . Marturisesc ca as vrea sa vad Korea asa cu toate deliciile si nemerniciile ei.
    Sunt indignata la culme si fara puterea de a ajuta intr-un fel, dar ma repet PSH este produsul acestei tari si de aceea suporta consecintele desi NU MERITA asta .PACAT de treo ori pacat. Ii doresc din suflet sa scape desi nu vad cum fara pata si astept stiri despre ce se intimpla acolo. Insa, privesc acum cu alti ochi totul Acum, asta as fi vrut sa se stie prin ambasadele lor de pretutindeni ca oamenii isi schimba parerile despre Korea odata cu acest incident nefericit si asta nu este un lucru bun deloc.Pe Park Si Hoo eu il iubesc la fel de mult , poate chiar mai mult acum si ma gandesc daca toata aceasta energie pozitiva transmisa de la noi fanii lui din intreaga lume nu l-ar ajuta sa stea drept in fata nedreptatii si sa spere spre bine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Manudrag,Mariuca ati scris extraordinar de frumos si adevarat,va multumesc si ma alatur voua care il iubiti si admirati pe acest tanar actor PSH.Grea lectie de viata a primit si numai sufletul lui stie ce patimeste...Sper ca toata energia asta pozitiva din partea fanilor sa-l ajute macar psihic...va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Cristi Enache,multumesc Manudrag pentru postare, superb materialul,chiar iti vine sa plingi cind stii si prin ce durere sufleteasca trece,sunt alaturi de voi,daca s-ar putea sa ajunga toate urarile de bine din partea noastra ,suntem alaturi de el in aceasta grea incercare.Nu as dori sa intre in vre-o depresie ,ar fi pacat ,mare pacat sa pierdem un actor asa talentat,Multumesc din suflet tuturor care sunteti alaturi de el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc si eu lui Cristi Enache - sunt deosebite videclipurile lui - (muzica, imaginile), aproape toate videoclipurile cu PSH sunt pe play-list-ul meu - iti multumesc si tie, Manudrag, pt toate postarile tale - ai mare talent la scris, postarile tale sunt obiective si scise cu mult suflet si multumesc tuturor care sunt alaturi de Park Si Hoo, in aceasta incercare grea prin care trece, printr-un gand bun, o rugaciune, etc. As dori ca un nr. cat mai mare de romani sa scriem si un e-mail pe adresa Ambasadei Coreei si o scrisoare de mana chiar catre Ambasadorul Coreei, in sprijinul lui PSH. Eu am trimis ieri scrisoarea si aseara am trimis e-mail-ul. Sper sa fim cat mai multi. Si mai sper ca totul sa se termine cu bine si cat mai repede si ca PSH sa revina in filme, este un actor atat de talentat, avand o charisma deosebita si o abilitate de-a exprima emotii, de-a da viata personajelor jucate. Sper sa reanvie ca si pasarea Phoenix din propria cenusa. Claudia

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer ...si pt. mine combinatia dintre "gandul la situatia...extrema ...in care se afla o splendoare de actor" si vocea lui Kim Bum Soo( piesa asta cred ca i-am ascultat-o de sute de ori...) este de o tristete vecina cu ...lacrimile ... :'(

    RăspundețiȘtergere