joi, 11 aprilie 2013

Suport pentru Park Si Hoo - UNIVERSAL APPEAL ON BEHALF OF PARK SI HOO


Din pacate nu am reusit sa ajung la un oficiu postal pentru a trimite Domnului Ambasador al Republicii Coreea, Im Han-taek,  UNIVERSAL APPEAL ON BEHALF OF PARK SI HOO, asa ca am trimis un e-mail pe adresa de contact a ambasadei - romania@mofat.go.kr. - cu urmatorul text:


Stimate Domnule Ambasador Im Han-taek,

Ma numesc Draghici Manuela si sunt o persoana care iubeste si admira Republica Coreea.
Excelenta, cu tot respectul, vreau sa va spun ca pana acum cativa ani, exceptand pozitionarea tarii dumneavoastra nu stiam mare lucru despre Republica Korea. Dar politica de promovare din ultimii 20 de ani pe care tara pe care o reprezentati a facut-o prin Korean Wave m-a facut sa fiu curioasa, sa aflu si sa am o imensa simpatie pentru tot ce este "Made in Korea". Dincolo de progresul economic, cred ca cel mai mult, la promovarea imaginii tarii dvs. au contribuit artistii. Si ei sunt ambasadori ai Coreei. Ei au deschis inima mea. Ei au facut posibil sa simt Coreea ca o a doua mea patrie. Si pentru asta ii admir si ii iubesc ca pe proprii mei copii.
De aceea am fost de-a dreptul socata sa aflu ca unul dintre actorii pe care ii apreciez foarte mult, domnul Park Si Hoo a fost acuzat de agresiune sexuala. Si am fost pur si simplu revoltata cand, citind materialele aparute in mass-media coreeana (pe care de altfel le-am facut cunoscute si pe blogul meu), am vazut felul in care dl. Park Si Hoo a fost tratat de politie, metodele si manevrarea informatiilor amintind de tehnicile Gestapoului. Am avut mereu convingerea ca in secolul XXI, intr-o tara democratica precum Corea, drepturile omului sunt respectate. Dar aceste drepturi au fost incalcate prin faptul ca persoanele responsabile de anchetarea domnului Park Si Hoo au permis scurgerea de informatii catre mass-media, nu au luat in calcul toate notele primite de la avocatii invinuitului si au finalizat ancheta tinand cont numai de dovezile circumstantile. Este o mare rusine la adresa justitie in lume, politia netinand seana de prezumtia de nevinovatie aplicata oricarei persoane invinuite pana la pronuntarea judecatorilor, denigrand astfel imaginea domnului Park Si Hoo. Am inteles ca exista in Codul Penal coreean articolul 126 interzice ca faptele unui suspect sa fie facute publice inainte de proces, acest articol fiind incalcat de echipa de anchetatori de la Wester Station Police, ei informand presa si incalcand astfel drepturile invinuitului.
Excelenta, ma adresez Dumneavoastra in speranta ca acum dosarul domnului Park Si Hoo, ajungand in mainile procurorilor, acesta va avea parte de un tratament drept si cinstit. Sper ca procurorii vor lua in calcul si o revizuire a anchetei - facuta eventual de un anchetator independent -, tinand cont de toate probele existente la dosar.
Sunt constienta de faptul ca in contextul politic actual, prioritatile domniei voastre sunt altele, cu mult mai importante, tinand seama de provocarile care vin din partea tarii-surori Coreea de nord, dar, cu respect va rog sa informati forurile competente din tara dumneavoastra ca oameni din 176 de tari, care doar iubesc Coreea sau sunt fani ai domnului Park Si Hoo, asteapta ca justitia sa faca dreptate domnului Park Si Hoo si sa scoata tot adevarul la lumina.

Va multumesc,
Manuela Draghici

P.S. Mi-am permis sa va redau si cateva pareri pe care le au fanii din Romania despre cazul domnului Park Si Hoo
"..Cred in nevinovatia lui Park Si Hoo si mai cred ca incidente de acest fel nu fac nici un bine imaginii Koreii, pe care ani si ani artistii s-au straduit sa o promoveze in lume."

"Sant intradevar foarte mahnita de ceeace i se intampla lui Park Shi Hoo , si cum am mai spus as lua cu draga inima suferinta enorma care este acum in sufletul lui ! Numai putin am vazut fotografia si ochii mi s-au umplut de lacrimi ! Si eu sant dezamagita de o parte a societatii coreene ,aici ma refer la presa,!"

" Plus ca este o mare rusine la adresa justitie in lume, in Korea in ideea fiecarui om ce asteapta dreptate din partea justitie de oriunde ar fi ea .Traim in sec 21 si vorbim despre una din cele mai civilizate tari din Asia . Este vorba despre o nedreptate, despre o conspiratie, despre minciuna si abuz."

" Sa fi ajuns Coreea la un prea plin care-i permite sa-si bata joc de cei mai cunoscuti si indragiti ambasadori pe care ii are azi? Eu nu stiu cine este ambasadorul peninsularilor in Romania, dar pe PSH il stiu si il admir! E si meritul lui ca am ajuns sa cunosc atatea despre o tara care, pana nu demult, nu-mi oprea privirea pe harta."

"Un actor care primeste neconditionat in doar cateva saptamani mesaje de incurajare si simpatie de la fani din peste 146 de tari de pe tot globul nu cred ca mai poate fi strivit atat de lejer! Coreea nu cred ca-si poate permite sa-si sacrifice asemenea ambasadori mai ales printr-un scandal aflat deja sub lupa mapamondului."


Ambasada Republicii Coreea în România
Cancelaria
Adresa: Bdul Primăverii, nr.29, Sector 1, Bucureşti
Telefon: (0040-21) 230.71.98; Fax: (0040-21) 230.76.29; E-mail: romania@mofat.go.kr
Program de lucru: luni-vineri 9.00-12.30; 14.00-17.00
Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar: E.S. Dl. Im Han-taek

14 comentarii:

  1. Am citit petitia ce a-ti trimis-o ambasadorului Korea la Buc. AS vrea sa va multumesc pentru asta din tot sufletul meu de mama.PSH este apropiat de varsta cu copii mei . Il iubesc si-i respect mseria si talentul tare mult.
    Intradevar Korea are alte probleme acum poate mai importante,, vorbim despre K.De Nord, insa si asta este un razboi mut al dragului nostru PSH care si el este catatean al Koreei si contribuabil pana la urma. Toti cei care au pus la cale acest cosmar incepand cu amicii lui parsivi, agentia de unde a plecat, politie ,presa, optinie publica si chiar comunitatea lor a artistilor care cred eu trebuiau sa-i sara in ajutor( poate au facut-o , n-am vazut nimic de acest gen). PSH este un om , un tanar cu o cariera stralucita pentru care au muncit intii parintii lui si apoi el ani de zile.
    Ma uit la fotografiile lui recente si cat era de frumos parca supararea l-a facut mai frumos. Abatut tare, dar frumos.Nu frumusetea lui este acum in discutie ci moralul si cariera artistica tavalita , facuta praf. Cineva spunea pe aici ca de-ar putea i-ar lua din suflet povara asta si eu as face la fel desi am destule ale mele cu cei patru copii.Ma indigneaza si-mi da fiori nedreptatea. Am certitudinea ca nu va ramane asa, ca PSH va iesi din acest foc cu fruntea sus.Asa cum promoveaza ei in seriale ca dreptatea triumfa asa va fi sau trebuie sa fie.
    Manudrag,,,, inca odata mii de multumiri pentru cele scrise si trimise mai sus.Imi pare rau ca n-am asa un lexic prea bogat sa ma pot adresa in scris unui ambasador de aceea ma plec tie precum ei koreeni pentru ce-ai facut si in numele nostru al celor ce-l iubesc pe Park Si Hoo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariuca, si baiatul meu cel mare este de varsta lui PSH. Si ambasadorul e si el om, nu o sa faca analize literare din scrisorile/e-mailurile noastre. Cuvintele simple, dar sincere ajung cel mai repede la inima cuiva. Eu doar sper sa transmita mai departe despre doleantele noastre.

      Ștergere
  2. multumesc mult pt apelul tau. sustin si eu tot ce ai scris. am trimis si eu un e-mail dl Lee Yong-Il si azi am trimis o scrisoare cu recomandare ambasadei Coreei, catre ambasadorul Im Han-taek. Sa speram ca toate acestea vor fi spre folosul lui Park Si Hoo. Doresc asa de mult ca tot acest cosmar sa se termine odata si sa se termine cu bine pt PSH; sa se vindece apoi ranile si cicatricele lasate in sufletul lui de toata aceast situatie si sa revina in noi filme sau drame. Va fi oare posibil aceasta? uneori imi pierd speranta dar ma rog ca Dumnezeu sa-l ajute. Cora

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Manudrag, sunt revoltata si eu de modul cum a decurs ancheta politiei in cazul in care a fost implicat (imatur si copilareste) actorul Park Shi-hoo. Sunt dezolata ca in afara sustinerii fanilor din toata lumea, nimeni din Coreea nu a luat pozitie macar sa spuna ca i-a fost incalcat dreptul de a beneficia de prezumtia de vinovatie, pana la terminarea completa a anchetei. Sunt revoltata ca desi testul cu detectorul de minciuni nu este o proba legala, totusi pentru Wester Station Police din Seul, acesta a constituit baza "cercetarilor si concluziilor" lor. De asemenea sunt oripilata de toate acele mesaje text scrise de acea presupusa"victima" si care arata cu totul altceva decat ca ea ar fi fost inconstienta 13 ore si totusi pentru politie "nu sunt probe concludente". Oare acesti politisti nu s-au gandit ca "munca"lor subiectiva va aduce ofensa Coreei de Sud in intreaga lume? Am speranta ca acest minunat ambasador al Coreei in lume si ma refer la actorul Park Shi-hoo, macar in ceasul al 12 lea va avea parte de cercetarea obiectiva a cazului sau si ca adevarul si numai adevarul va iesi la suprafata, pentru a ne bucura in continuare de talentul sau deosebit! Voi trimite si eu un mail Ambasadei Republicii Coreea in Romania! Sper de asemenea sa o faca si alti fani din tara noastra, bineinteles pastrand un ton politicos dar in acelasi timp hotarat! Felicitari pentru initiativa ta si sper ca si altii iti vor urma exemplul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu e initiativa mea. Miscarea a pornit de pe http://parksihoo4u.com/2013/04/11/how-we-can-help-psh/. Ideal ar fi sa trimitem scrisori cu "confirmare de primire" pe adresa ambasadei, specificand pe plic destinatarul si "UNIVERSAL APPEAL ON BEHALF OF PARK SI HOO", iar pe verso adresa expeditorului.

      Ștergere
    2. Draga Manu, ma refeream la tot ce ai scris aici pe blogul tau referitor la PSH si la faptul ca ai facut public continutul e-mail-ului pe care l-ai trimis! Sa-i uram sanatate si sa treaca cu bine de acest obstacol!Toata energia pozitiva din gandurile noastre, ale fanilor din toata lumea, sa ajunga la el si sa-i dea puterea de care are nevoie! Multumesc pentru raspuns! Alexa(AZM)

      Ștergere
  4. Manudrag, te admir sincer pentru insufletirea cu care scrii pe blog si sustii cauza lui Park Si Hoo. Demersul pe care l-ai facut catre Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti spune multe despre tine ca om si intareste pentru mine inca o data, daca mai era cumva nevoie, faptul ca nu m-am inselat apreciindu-l pe PSH. Cati oameni de pe planeta asta ar primi asemenea dovezi concrete de simpatie de la mii de kilometri departare daca ar fi acuzati chiar si pe nedrept de ceva atat de grav, de josnic precum violul? Daca n-ar fi atat de evidenta inscenarea, cati si mai ales cate femei, cate mame pe lumea asta ar sari in apararea unui barbat fie el si doar suspectat de o asemenea fapta incalificabila si condamnabila…oricat de sarmant, frumos, talentat, celebru si adorat ar fi? Aici insa, gratie tehnicilor moderne ultra rapide de informatie media, am asistat zi de zi mai bine de o luna la o mascarada politieneasca dezgustatoare care s-a straduit asiduu sa transforme o tarfulita de ocazie intr-o biata fecioara abuzata si un om dovedit valoros intr-un delincvent periculos. Daca n-ar fi atat de fatisa toata facatura asta mizerabila, s-ar putea spune ca acei anchetatori din buricul Seoulului au invatat meserie pe maidane si nu in scolile moderne in care sunt selectate aptitudinile de top si inteligenta asa cum se lauda prin filme si reportaje chiar ei, coreenii, ca au! Raman insa profund deceptionata de lipsa de reactie publica a prietenilor lui apropiati, a colegilor de platouri care n-au infierat nici macar aparitia acestui precedent periculos in lumea lor artistica, a societatii civile coreene altfel foarte vocala si militanta! Sa fie cutumele lor teribile la baza acestor taceri inexplicabile sau cine i-a inscenat lui PSH totul a stiut ca dintre toate infractiunile violul este la ei invinuirea cea mai grea si mai complicata? Si la ei oamenii cu adevarat valorosi sunt apreciati mai mult in strainatate? Ma emotioneaza enorm amploarea pe care o ia mobilizarea fanilor de pretutindeni pentru salvarea actorului. Sper din tot sufletul ca ancheta justitiei sa scoata la suprafata adevarul si sa spele pata rusinoasa aparuta in imaginea pe care o aveam despre Coreea de azi. Kora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu mi-am pus o gramada de intrebari. prietenii? "da, e simpatic, de gasca..." pot ei stii cum e PSH in intimitate? domnisoare care i-au mai tinut de urat in noptile friguroase nu cred ca vor iesi la rampa sa spuna ceva de teama ca sa nu se compromita. filiera "imi faci o favoare si poti avea pe cineva la noapte" si-a astupat si ea gura. cred doar ca nu a fortat-o cu nimic pe fatuca aia. ce-am mai invatat din dramele coreene? ca in spatele minunatului foc de artificii e multa, multa mizerie...

      Ștergere
  5. Draga, Manuela, azi nu pot sa comentez prea mult. Am plans cand am citit scrisoarea ta catre Ambasada. Stii ca tu imi exprimi cel mai bine gandurile si parerile in legatura cu acest minunat actor. Dar sunt foarte trista ca azi dimineaza am citit un articol despre PSH pe HANCINEMA, si ultima fraza mi-a dat fiori: Probabil ca rolul din Confesion of Murder este ultimul pentru el.Nu vreau sa spun nimic mai mult. Cu drag, Miuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista o dreptate ...imanenta ... care lucreaza exact asa cum trebuie... La Festivalul International al Filmului Fantastic de la Bruxelles filmul de debut al lui Park Shi hoo ( considerat in Hancinema ca fiind primul si ultimul...)- CONFESSION OF A MURDER a castigat premiul pentru cel mai bun thriller !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-am vazut mesajul acolo. am postat si eu unul. materialul din hancinema, asa cum l-am inteles eu mi se pare insinuant si in defavoarea lui PSH

      Ștergere
    2. Categoric in defavoarea dragului Princess'Man, chiar rautacios as putea spune...Imediat dupa ce l-am citit , intamplarea a facut sa dau de stirea privind succesul de la Bruxelles, ceea ce m-a determinat sa postez si al 2-lea comentariu, cu greu insa ...a trebuit sa utilizez o alta adresa de email pt. ca cea pe care o folosisem cu 5 minute inainte mi-o respingea, ca fiind invalida (???!!!)...Sa auzim si sa ...citim...de bine ! Succes cu acest atat de sincer blog !

      Ștergere
  7. Foarte tare. Toata admiratia mea se indreapta in acest moment catre tine... chiar daca e cam tarziu.

    RăspundețiȘtergere