marți, 14 mai 2013

Asteptandu-l pe Park Si Hoo


S-a incheiat scandalul in care Park Si Hoo a fost implicat?
Procurorii au anuntat că acuzatiile de agresiune sexuala impotriva Park Si Hoo au fost retrase si el este acum scos de sub acuzatii. Oficial.
Ca in orice disputa se fac tabere. Unii il cred vinovat si il vor pus la zid, altii il cred victima unor manevre de culise si il vor urcat pe piedestal. Dar si de o parte si de alta, pana la urma toti vor un Motzoc. Ce ma nedumireste pe mine este atitudinea concetatenilor lui PSH. Globalizarea a facut sa avem si sa ne uneasca multe lucruri. Dar uite ca informatia e perceputa deseori in multe feluri. Mediul in care traim, educatia, si multe altele ne fac sa vedem acelasi lucru in "n" moduri. Si totusi... De ce se bucura PSH de mai mult suport international? E adevarat ca valuri-valuri de staruri Hallyu au impanzit lumea, e adevarat ca Mecca frumusetilor si talentelor s-a mutat de la Hollywood in studiourile coreene... Dar e ciudat totusi ca propriii lui concetateni nu-si apreciaza "produsul" si-l vor mai degraba ingropat (eufemistic vorbind). Iar titlurile din mass-media coreeana nu sunt deloc magulitoare: PSH a schimbat peisajul k-divertismentului, PSH in criza, va mai reveni vreodata PSH? Nu stiu de ce nu se reaminteste de rolul jucat de (cineva de la) Western Station Police. Multe alte celebritati au avut de dat cu subsemnatul pe la sectiile de politie, insa identitatea lor nu a fost dezvaluita decat in cazuri extreme si grave. Mass-media coreeana se doreste a fi porta-vocea cetatenilor si ar dori sa stie conditiile care au dus la "consens", daca au existat "constrangeri neoficiale", sa risipeasca starea de ambiguitate... Mi-as dori ca mass-media sa se intrebe si cine a dorit ca imaginea lui PSH sa fie deteriorata. Si as merge mai departe, cine a dorit ca viata lui PSH sa fie distrusa?  A fost EYAGI creierul din spatele acestui scandal?
Ashley, pe parksihoo4u.com, e plina de optimism si pariaza ca PSH va reveni pana la sfrasitul anului. Eu sunt mai sceptica, pentru ca societatea coreeana in ipocriziei ei, va opune multa rezistenta. Producatori si regizori spun ca acuzatiile de agresiune sexuala au provocat o lovitura mortala lui PSH, imaginea lui fiind compromisa prea mult. Se poate ca societatile de investitii si companiile de productie sa fie reticente in a-l distribui. Va trebui depasita suspiciunea publicului. Unii dintre ei sunt chiar duri, spunand ca PSH a provocat un scandal social si ar fi dificil sa-si faca o revenire in urmatorii 10 ani. Dar sunt si producatori care recunosc ca lipsa lui PSH din industria coreeana ar fi o mare pierdere: "Este dificil de a găsi un actor tanar de sex masculin, care este la fel de competitiv atat  in dramele istorice cat si in cele contemporane ca PSH". Choi Ji Young, care a lucrat cu PSH la "The Princess's Man" (KBS2 / 2010) a spus: "Desi imaginea sa a suferit o lovitura, care este un motiv de ingrijorare, ar trebui sa existe oameni cu experienta pentru a face tot posibilul astfel încat el sa poata reveni la difuzare. Sper ca va recapata puterea de a reveni cat mai curand. Eu am in plan sa lucrez cu PSH. Si alti producatori, de asemenea, ar trebui sa se gandeasca de a lucra in mod activ cu Park Si Hoo".

Sursa: http://www.tvreport.co.kr/cindex.php?c=news&m=newsview&idx=344778

Emilian spunea ca PSH s-ar afla in vizorul celebrului regizor coreean Kim ki-duk. Iar asta nu poate fi decat o binecuvantare! Si o onoare, in acelasi timp.

Kim Ki-duk este poate cel cunoscut si titrat regizor si scenarist sud-coreean. In 1995 a castigat premiul intai la "Korean Film Council", pentru scenariu. In 1996 si-a facut debutul ca regizor, cu filmul "Crocodile", productie care a primit recenzii senzaţionale de la criticii de film din Coreea de Sud. A fost premiat la Festivalul International de Film de la Berlin pentru "Samaritan Girl" (2004) si la Festivalul de Film de la Venetia pentru "3-Iron" (2004). "Pieta" a castigat "Leul de Aur" la Festivalul de Film de la Venetia in 2012

Filmografie

Pieta (2012 ; Amen (2011); Arirang (2011); Bi-mong (2008); Soom (2007); Shi Gan (2006); Hwal (2005); Bin-jip / Menaj in trei (2004); Samaria / Samaritan Girl (2004); Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom / Primavara, vara, toamna, iarna... si din nou primavara (2003); Hae anseon / The Coast Guard (2002); Suchwiin bulmyeong / Address Unknown (2001); Seom (2000); Shilje sanghwang (2000); Paran daemun (1998); Yasaeng dongmul bohoguyeog / Wild Animals (1997); Ag-o (1996)

Filmografie - montaj
Pieta (2012) ; Arirang (2011); Bi-mong (2008); Samaria / Samaritan Girl (2004) Trailer

Filmografie - scenarist
Pieta (2012); Arirang (2011); Poongsan (2011); Rough Cut (2008); Shi Gan (2006); Hwal (2005); Bin-jip / Menaj in trei (2004)

6 comentarii:

  1. Mass-media? Mass-media nu vrea sa scape din maini peste noapte “pestisorul de aur” numit Park Si Hoo. Inca mai are munitie pregatita! Insa eu sunt convinsa ca odata incheiat oficial acest razboi al acuzatiilor, incet-incet subiectul scandalului PSH se va stinge. Industria de divertisment s-a dovedit o sursa inepuizabila de subiecte de prima pagina si cu siguranta va face loc in linsajul mediatic altor “vinovati” cu sau fara vina. La cum s-a comportat societatea coreeana in cazul PSH, am senzatia ca asta si cere: lupte si mult sange proaspat in arena! S-au dovedit campioni mondiali la aruncatul cu piatra! Nu sunt dovezi solide impotriva acuzatului? Cu atat mai palpitant! Doar nu e Coreea prima tara care-si batjocoreste propriile valori! E fascinanta pentru mine aceasta Coree inca guvernata de cutume severe si idei preconcepute, dar care surprinde prin modernism! Tocmai de aceea eu cred ca vor exista cativa regizori si producatori coreeni remarcabili si suficient de nonconformisti, care sa-l readuca in curand sub reflectoare pe actorul Park Si Hoo. Trebuie doar putin noroc si timp pentru bandajat ranile. Un scenariu potrivit, un regizor inspirat si parteneri de platou bine selectati pot face istorie in cariera lui PSH. Kim Ki Duk, unul dintre genialii nonconformisti ai Coreei de azi, a dovedit ca poate face orice sacrificiu pentru a-si duce pana la capat o idee, un proiect. A ramas fara finantare in 2008 in timpul turnarii unui film scris, regizat si produs de el… dar n-a renuntat! Impreuna si cu So Ji Sub, unul dintre protagonistii alesi de el personal desi actorul venea dupa o pauza de doi ani de armata, au pus bani din buzunar si au devenit coproducatorii filmului. Ce a rezultat? “Rough Cut”- filmul care a primit premii la Blue Dragon Film Awards, Critics Choice Awards, PaekSang Arts Awards, Shanghai International Film Festival, Daejong Film Awards pentru scenariu, muzica, actori protagonisti! Si ce mai revenire din armata i-a asigurat marele Kim Ki Duk lui So Ji Sub! Asa ca vestea ta Emilian ma bucura si imi da mari sperante pentru viitorul lui PSH! Eu am citit ca si in China este dorit pentru posibile colaborari! Noi romanii avem o vorba – nu mor caii cand vor cainii! Asa ca nu ne ramane decat sa gandim de bine! Dumnezeu sa il ajute in continuare! Kora

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Manudrag pentru articol ! Este bine ca a inceput sa apara sustinere pentru Park si hoo ! Ceva imi spune ca o sa avem vesti bune intr-un viitor apropiat !

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar dacă în Coreea nu se vor ivi foarte curând posibilitaţi de difuzare a viitoarelor proiecte ale lui PSH,sunt ferm convinsă că în celelalte ţări acest lucru va fi posibil şi chiar este dorit cu nerăbdare de fanii lui din China şi alte ţări asiatice şi din întreaga lume. Problema este ca PSH să-şi revină foarte repede şi să fie sprijinit de cei de la casa lui de producţie cu proiecte "trăznet".

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa-i dorim pentru viitor lui PSH,acum ca s-a fript cu supa?Sa invete sa sufle si in iaurt.Oricum multumim pentru comentarii si stirile la zi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu putem da vina doar pe mass-media, acestia vin in intampinarea dorintelor/mentalitatii consumatorilor lor. Fiind vorba si de discrepante foarte mari intre venituri, exista foarte multa invidie, ranchiuna, egoism si rautate. Si par implacabili cand pun eticheta "paria". Va amintiti k-drama "The Greatest Love" ? Protagonista, considerata vinovata de destramarea unui grup de fete, era detestata de public si dupa 10 ani. Mie mi s-a parut atunci o exagerare a scenaristului, dar acum ma intreb daca tara aceasta este adevarata sau pur si simplu soarta lui PSH sau complotul perfect nu au creat o capcana greu de desfacut. Citesc destul de des ce scriu doamnele de la PSH4U si, uneori, 'nu stiu daca sa plang sau sa rad'.In locul lui PSH, as detesta toata lumea aceasta care nu pare a avea alta preocupare decat nefericirea si viitorul lui. Dar mi-a placut comentariul unei doamne din SUA, cred, care se intreba daca acesti oameni chiar isi doresc boicotarea internationala a produselor lor, avand in vedere felul in care isi trateaza angajatii. Ce-ar fi daca 'lupii moralisti' ar trebui sa-si vanda k-dramele doar acolo, la ei, in Korea?

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere