joi, 2 mai 2013

Park Si Hoo - Reality kdrama continua




Violul este o crima. Da, si cred ca cei care abuzeaza de forta lor (fizica, santaj) merita pedepsiti. Dar se pare ca si sa acuzi pe cineva de hartuire sexuala sau viol e acum la moda (din pacate in defavoarea adevaratelor victime). Potrivit unor rapoarte recente, mass-media coreeana a dezvaluit ca procurorii au avut de-a face cu nenumarate astfel de cazuri, persoane care s-a dovedit a fi acuzate pe nedrept de agresiune sexuala. Se pare că femeile fac acuzatii false fie din razbunare, rautate, teama, sau ca sa evite plata unor datorii, facand plangere la politie ca au fost agresate sexual. De partea cealalta, barbatii se tem de stigmatul de violator si, chiar daca sunt nevinovati, de multe ori accepta o intelegere cu presupusa victima, caci un eventual proces, chiar daca i-ar scoate de sub acuzare e lung si costisitor. Mai mult, legislatia e destul de permisiva, astfel incat de multe ori sunt luate in calcul dovezile circumstantiale care pot duce la verdictul "vinovat". Iar unele femei exploateaza aceasta hiba din cadrul sistemului juridic.
Au existat destule cazuri de celebritati acuzate pe nedrept de agresiune sexuala. Trei cazuri relativ recente din kdivertisment au fost in actualitate: Joo Byung Jin, Lee Su Geun si Kweon Young Chan. Joo Byung Jin si Kweon Young Chan au fost achitati, fiind gasiti nevinovati, iar Lee Su Geun nu a fost acuzat de catre procurori. Toti erau in floarea carierei, iar acuzatiile, chiar daca s-au dovedit nefondate le-au distrus viata. "In ultimii 12 ani, timpul a stat în loc pentru mine", a spus Joo Byung Jin care a fost acuzat de viol in anul 2000. Sapte ani a luptat ca sa-si dovedeasca nevinovatia si cinci ani ca sa poata reveni iar in lumea divertismentului ( http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/11/21/2011112100383.html).
Nu pot decat sa ma rog ca Park Si Hoo sa nu treaca prin acelasi calvar.

Stiati ca in Coreea exista "Citizens’ Group for Correct Opportunity"? Nu? Nici eu. Ei bine, in imagine este dl. director Cho Sung Hwan al "Citizens’ Group for Correct Opportunity".


Cu surle, trambite si presa dupa el, mandru si tantos nevoie mare, umflandu-si pieptul ca un paun, probabil dupa ce, in mare taina si la ceas de seara si-a mai netezit niste afaceri sau si-a aranjat vreo vacanta insorita (ca doar nu de amorul artei s-a aranjat pentru poza sa dea frumos si sa nu strambe pixelii), dl. director Cho Sung Hwan a depus pe 30 aprilie o plangere la Western Station Police impotriva lui Park Si Hoo si a avocatilor lui si K pentru incalcarea unor dispozitii legale. Dl. Cho Sung Hwana dat si un comunicatul de presa in care se precizeaza ca "acuzatul Park SI Hoo si avocatul lui au au încalcat drepturile victimei, deoarece continutul mesajelor de pe Kakao Talk pot face identificabile numerele de telefon mobil ale victimei precum si a familia ei, aceasta fiind o infractiune grava. Cazuri speciale privind pedepsirea infractiunilor de violenta sexuala este o incalcare a articolului 22 (identitatea victimei, confidentialitate, secrete comerciale si alte restrictii.)". Mai mult, dl. Cho Sung Hwan s-a plans de rolul mass-mediei in mediatizarea cazului si de influenta pe care comunitatea on-line o poate avea, mai ales ca s-a creat un val de neincredere si indoiala cu privire la modul in care WSP a facut ancheta.
Ma intreb, de ce dl. Cho Sung Hwana, daca tot apara drepturile cetatenilor, de ce nu s-a aratat la fel de indignat de felul cum a fost tratat PSH - faptul ca a fost expus presei, ca politia nu a tinut cont de dovezile prezentate de avocatii firmei PHURME, de zvonurile legate de testul cu detectorul de minciuni. Cum explica dl. Cho Sung Hwana faptul ca "pentru unii e muma pentru altii ciuma"?
Aloooo, Coreea, de ce si de cand dreptatea e mai dreapta doar pentru unii?

Sursa: http://www.nspna.com/news/?mode=view&newsid=60202




2 comentarii:

  1. Doamne, Manuela ce vesti ne-aduci! Si eu care ma rugam acum de Pasti sa dea Domnul sa fie o minte luminata printre procurori! Atatia ani au de gand sa-l frece pe bietul PSH? Si asta de unde dracului mai aparu, si cu presa dupa el sa se pozeze in fata politiei, cred? Aseara m-am uitat pe un site coreean, care monitorizeaza popularitatea actorilor, mi se pare ca lunar, si el era surprinzator, pe locul 2. Asa ca inca mai trag speranta ca oamenii obisnuiti, privitorii filmelor si dramelor lui, sunt alaturi de el si-l sustin. Miuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, manudrag ca ne tii la curent. Ciudat cum acest director Cho Sung Hwan a aparut in 30 aprilie. De ce acum si nu mai demult doar continutul mesajelor de pe Kakao Talk sunt demult pe rol? Si cum de plangerea a fost facuta exact la sectia de politie WPS iar fotografia in fata acestui sediu? E clar ca ceva este putred la mijloc. Din nou acasta sectie de politie care de fapt ar trebui supusa unei investigatii amanuntite. Si unde era acest domn cand drepturile lui PSH au fost grav incalcate dandu-se publicitatii detaliile vietii lui private, fiind tratat ca vinovat inainte de-a se fi dat o sentinta. Pana in ziua de azi numai numele lui PSH si fotografiile lui apar peste tot in timp ce toti ceilalti sunt sub acoperire:A,B, C, K, etc. De ce? Sper ca Dumnezeu sa-l ajute pe PSH sa-si poata dovedi nevinovatia in ciuda tuturor celor ce vor cu tot dinadinsul sa-l distruga. Cora

    RăspundețiȘtergere