sâmbătă, 11 mai 2013

Park Si Hoo - Un final fericit?



Seoul Western District Police Department  a anuntat pe 10 mai (KST) că "A" a renuntat la acuzatia de viol împotriva Park Shi Hoo. Ea s-a retras oficial acuzatiile impotriva actorului si impotriva lui "K", pe 9 mai. Departamentul de politie din Seul si Procuratura inchid astfel cazul de agresiune sexuala in care PSH era acuzat de viol.
Procuratura a anuntat că acest caz a avut un interes social mare, si de aceea a fost organizata o conferinta de presa pentru a informa opinia publica ca toate acuzatiile impotriva Park Si Hoo au fost retrase. Asistentul Procurorul general Yoon Ong Gul a declarat ca el nu stie de ce ambele parti au decis să renunte la acuzatii.

Problemele lui PSH au inceput la 18 februarie, cand in mass-media a aparut informatia ca o tanara stagiara, "A" sustinea ca PSH a agresat-o sexual dupa ce in noaptea de 14 februarie au baut impreuna. PSH a admis ca a intretinut relatii sexuale cu "A", dar a negat acuzatia de viol.

Sa fie acesta un final fericit? Nu cred. Personal as fi dorit ca PSH sa mearga in instanta unde sa-si dovedeasca nevinovatia. Caci cine a dorit sa-l terfeleasca in mocirla, a reusit. In mod normal, numele lui nu ar fi trebuit sa fie facut public, dar cineva a avut grija ca de la WSP sa se scurga informatia ca e acuzat de viol. Iar linsajul mediatic nu s-a lasat asteptat. Daca miss "A" a dorit sa se aleaga cu ceva dupa o noapte de sex cu PSH a reusit. Sunt convinsa ca aceasta "amabilitate" reciproca nu a fost gratuita. A pus bine in balanta PSH acest demers? Daca ne gandim la cazul lui Joo Byung Jin (si la"moda" acuzatiilor de agresiune sexuala) despre care am scris aici, poate ca da, a castigat niste ani de liniste. Ani in care nu s-ar mai fi tarat prin tribunal. Din pacate, eu cred ca ramane cu tinicheaua de coada. In spatiul virtual parerile sunt impartite: unii se bucura de acest deznodamant, altii spun ca, in cazul (fericit) in care PSH si-ar relua activitatea ei oricum nu vor mai urmari filme care sa-l aiba pe el in distributie. E la mintea cocosului ca studiourile de productie, cel putin o perioada de vreme, vor evita asociarea lor cu numele lui PSH. Caci va fi foarte greu sa revina.
Vreau sa amintesc si cazul lui Joo Ji Hoon, gasit vinovat de consum de droguri. Abia dupa trei ani a reusit sa fie distribuit intr-o drama, "Five Fingers" iar SBS a recunoscut ca a reusit cu greu sa-si convinga investitorii ca JJH sa fie acceptat in distributie si ca a luat in calcul si un eventual esec din cauza opiniei publice.

Mai mult de atat, ce cred cetatenii coreeni despre Park Si Hoo? Ca e vinovat. Asta e parerea celor de acolo. De ce? Pentru ca este bogat, pentru ca familia lui are destula putere, influenta si relatii, in special in Buyeo. Asta mi-a spus un tanar domn coreean, stabilit de cativa ani in Romania si care s-a intors acum cateva zile din Coreea. Din pacate engleza mea cu romana lui si conjunctura nu mi-au permis o aprofundare a subiectului. Am ramas insa foarte socata de acest curent de opinie.
Acum mi-e mult mai clar si demersul dl. director Cho Sung Hwan, reprezentant al "Citizens’ Group for Correct Opportunity". Si mult mai limpede al doilea motiv principal invocat: “Money is not guilty, no money is guilty”.
Intr-o tara in care discrepantele sociale sunt mari, realizez ce capital aduce o astfel de politica - sa dai vina pe cei bogati si sa-i invinovatesti de toate ticalosiile. Sa crezi un astfel de curent de opinie mi se pare periculos si o manipulare marsava. Cu alte cuvinte cei cu bani sunt violatori, criminali, hoti si lista ar putea continua. Iar saracii, vai mama lor, cu miss A in frunte, sunt niste sfinti.
Din nefericire, intelegerea dintre PSH si "A" nu face decat sa dea apa la moara carcotasilor. Miss A (violata sau nu, dar cel mai probabil neviolata, caci altfel si-ar fi sustinut punctul de vedere, cu probe indubitabile, in instanta)  poate duce, ea si toata familia ei, o viata indestulata, cel mai probabil departe de Coreea. Cel care este in dezavantaj nu e altul decat PSH. Pe proasta lui inspiratie sau pe manevrele unora, din momentul in care acuzatiile aduse lui au ajuns la urechile presei, PSH pierduse deja. Mai mult, cred ca numerosi admiratori sunt destul de dezamagiti, doar PSH spusese ca nu va da inapoi de la dezvaluirea adevarului, si ar fi fost destui cei care l-ar fi sustinut, chiar daca procesul s-ar fi dovedit a fi unul de durata. Personal mi-as fi dorit ca PSH sa mearga pana la capat si nimeni sa nu mai aiba dubii asupra nevinovatiei lui. Asa ca acest final, chiar daca pe multi ii face fericiti, mie mi-a lasat un gust amar. Nu pot decat sa sper, alaturi de el, ca a fost totusi cea mai buna decizie si sa privim impreuna spre un viitor mai bun.

33 de comentarii:

  1. VIERU DANIELA vs 7802115911 mai 2013 la 06:29

    Asteptam comentariu tau ,pt.ca imi place parerea ta sumt deacord cu tine,ai scris si ai facut tot posibilul ca noi sa intelegem ce sa intamplat cu PSH . Acest final ca si dealtfel o lunga lupta in instanta avea sa aiba acelasi rezultat...pe care tu l-ai mentionat ,,va ramane cu tinicheaua in coada'' Multumesc pt.ca eu pot citi ce scrii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu multumesc pentru ca iti faci timp sa intri aici. PSH va trebui sa se inarmeze cu multa rabdare si putere, daca va dori sa revina. eu sper ca o va face. e o persoana minunata iar personajele interpretate de el mi-au facut multe zile frumoase.

      Ștergere
  2. Ai perfecta dreptate in tot ce afirmi si-ti multumesc pentru ca ne-ai tinut la curent cu aceasta desfasurare a evenimentelor, lucruri urate care se intampla peste tot unde banul face legea!

    RăspundețiȘtergere
  3. PSH a învăţat o lecţie dură şi noi pe lângă dânsul. Oricum, chiar dacă în instanţă PSH ar fi câştigat,coreeni ar fi spus acelaşi lucru ca şi acum. Bine că s-a terminat şi PSH îşi va continua munca cu noua lui casa de producţie cu un proiect excepţional şi care va avea un succes răsunător.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca din aceasta lectie a invatat mult mai mult. PSH nu a avut o echipa de PR puternica care sa stie sa gestioneze situatia. MC Hoo e abia la inceput si probabil ca inca lucrurile nu erau puse la punct. Nu a avut pe nimeni care sa interactioneze cu mass-media si sa fie ca un scut intre el si sacalii avizi de scandal.

      Ștergere
  4. Multumesc mult Manudrag pentru vestile de azi si de cind a inceput acest cosmar . personal cred ca este bine ca s-a terminat.Un proces l-ar fi terminat dtpdv.chiar de-ar fi cistigat prin nevinovatie, adica ar fi invins adevarul.pata nu i-o mai poate sterge nimeni si nimic. eu il admir in continuare fara absolut nici o retinere ( dar niumeni nu tine cont de parerea mea sau a celor ca noi de aici).tinicheaua de coada o va avea cat va fi actor.cine a vrut sa-i faca rau , a reusit .numai el si familia lui stiu cum se simte acum sau in toate aceste luni de groaza.probabil ca au tinut cont si de sanatatea lui dar si de profesia pe care o poate continua mai repede daca se scurteaza intr-un fel sau altul totul.cum toti stim, timpul vindeca cele mai adanci rani. plus ca apar alte victime, alte cazuri si tot asa. Cum spunea cineva mai sus :legea o face banul peste tot.
    Ma rog pentru PSH sa fie sanatos si optimist!!
    Este minunat ce faci aici Manudrag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca filmul lui "Confession of Murder" are atata succes. ma bucur ca el se bucura de atata apreciere, cu tot scandalul iscat in jurlui lui. sper ca si din asta sa-si ia forta de a reveni cat mai curand.

      Ștergere
  5. Multumesc frumos Manudrag ca te-ai straduit din rasputeri sa ne tii la curent cu drama prin care a trecut si inca va trece PSH. De-a lungul vremii am mai intrat si eu prin presa coreana dar mi-e foarte greu cu traducerea...Sper din toata inima sa poata trece cat mai repede de acest cumplit episod! Iar Miss A sa nu poata trai linistita pana la adanci batraneti... Referitor la declaratiile unora, ca nu vor mai urmari filme in care joaca PSH, mi se pare o prostie... Chiar acum intru sa vad " Confession of murder"! Inca o data iti multumesc si urmaresc blogul tau, chiar daca nu imi fac simtita prezenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca ti-a placut COM. e un film exceptional. eu l-am vazut si am realizat, inca o data ce actor minunat este si ce gol va aduce absenta lui PSH de pe scena filmului coreean. sper sa (isi) revina cat de curand.

      Ștergere
  6. Manudrag , iti multumesc pentru ca ai fost prin blogul tau ca un balsam pentru inimile noastre in acest cosmar prin care a trecut PSH ! Si eu am asteptat comentariul tau dupa aflarea vestii ! Ai dreptate in tot ce ai spus ! Eu ma rog in continuare , sa fie sanatos si sigur ca imi doresc sa-l vad cat de repede intr-un film !
    Si tie iti doresc multa sanatate ! Esti o persoana deosebita pe care o admir foarte mult !Cu mult drag Nikoletta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un articol foarte frumos si foarte logic. Toata povestea asta este oribila si ciudata : de ce a avut nevoie de 2 firme de avocati, probabil foarte scumpi, ca sa ajunga la o intelegere cu A ? La ce erau bune "relatiile" celei de-a doua firme, daca s-a rezolvat...amiabil ? Iar finalul cazului este ambiguu si nu-l ajuta decat prin faptul ca ii scurteaza agonia si, probabil, cheltuielile de judecata. Altceva era daca Procuratura il declara nevinovat din lipsa de probe. Dar o intelegere privind retragerea acuzatiilor si renuntarea din partea lui la orice actiune impotriva lui A ? Pare ca si cum s-ar recunoaste vinovat, chiar daca eu nu am crezut asta niciodata. Imi pare foarte rau pentru el, in ultima poza postata pe blogul fanilor internationali, arata ingrozitor...Oricum, a fost un actor grozav si poate va mai fi, desi parea ca niste resorturi interioare au plesnit pentru totdeauna...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sper ca PSH a cantarit bine lucrurile. si din aceasta cauza am reamintit cazul lui Joo Byung Jin, un renumit actor de comedie stand-up. a fost acuzat de viol in 2000, sapte ani a durat pana a fost declarat nevinovat. abia in 2012 a revenit cu o emisiune tv (http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/11/21/2011112100383.html). o poveste cutremuratoare. Barbatii se tem de stigmatul de a fi un violator, chiar daca sunt nevinovati, astfel ca prefera sa ajunga la un consens cu persoana care acuza. Chiar si in lipsa unor dovezi fizice evidente, doar dovezile circumstantiale pot duce la un verdictul "vinovat".
      Si cum am mai spus, se pare ca in Coreea e o moda a acuzatiilor de viol,un numar tot mai mare de femei exploatand sistemul judiciar, urmarind diverse avantaje.

      Ștergere
  8. Fantastic ce intorsatura. Nu pot sa cred ca se lasa asa manipulat. Poate din dorinta ca acest calvar sa se termine? Acum s-a condamnat singur. Chiar daca multa lume in considera nevinovat, faptul ca a renuntat la acuzatii, il arata cu degetul, confirmand exact contrariul. Pacat. Ar fi putut sa isi indrepte fata sifonata. Eu cred ca nici dupa 10 ani el nu v-a mai reusi sa revina in industria divertismentului.A fost o stea cazatoare. Pacat. Mult prea devreme, a apus.As fi vrut sa lupte pana la final, oricum nu mai avea nimic de pierdut. S-a lasat calcat in picioare de o oare cine. Cat de greu si-a construit o imagine si o faima, atat de usor le-a pierdut. Mi-au placut toate rolurile pe care le-a facut. Naturaletea lui ma castigase definitiv. Multumesc pentru stirile de ultima ora. Cu toate ca si mie mi-au lasat un gust amar, nu mai putem face nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fulvia, niciodata sa nu spui niciodata. ai dreptate, foarte usor poti pierde ceea ce ai cladit din greu, dar revin la Joo Byung Jin: "Ceea ce ma tinut fost dorinta mea de a primi un fel de compensatii pentru anii pierduti. Din plina cariera de succes, m-am dus intr-o vrie. Dar am vrut sa ma întorc pe picioare din nou". sper ca si PSh va avea destula forta, macar de dragul celor care il sustin si cred in nevinovatia lui.

      Ștergere
  9. Multumesc mult pentru ca timp de 3 luni ne-ai tinut la curent cu tot ce s-a intamplat in cazul PSH. Sincer l-a inceput mi-a parut rau pentru el, apoi am fost furioasa pe el ca a cazut asa usor in aceasta plasa, acum insa ma rog pentru el si doresc din tot sufletul sa-si revina psihic, fizic si moral.
    Mii de multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  10. In sfarsit un anunt oficial concret si decisiv! Desi spiritul meu justitiar si-ar fi dorit de aceasta data o ancheta onesta si profesionista care sa demonstreze fara echivoc nevinovatia actorului, urmata de un verdict de pedepsire in instanta a celor care au urzit din umbra aceasta mizerie, eu consider oportun si acest compromis. Reprezinta pentru mine a doua si ultima varianta de a stopa calvarul actorului. Acum inteleg si mai bine rostul si importanta celei de-a doua firme de avocatura. Ei au putut ajunge rapid pana la sursa din adancuri a acestui scandal. Un proces de viol avandu-l ca agresor pe Park Si Hoo ar fi durat cu siguranta luni bune poate chiar ani, timp in care hartia jurnalistilor ar fi rabdat probabil multe alte “stiri” murdare si aservite, menite doar sa induca in eroare chiar si pe cel mai infocat fan. Cata importanta ar mai fi avut in cariera actorului un verdict favorabil lui dar obtinut dupa ani de absenta si defaimare? Atunci chiar n-as mai fi cutezat sa sper intr-o revenire spectaculoasa a lui Si Hoo. Atunci oricate ganduri bune si mesaje de sustinere as fi continuat sa trimit catre actor, ar fi fost prea tarziu! De numele si persoana lui cu siguranta s-ar fi legat alte si alte acuzatii mincinoase si degradante. Dar oare omul Si Hoo ar fi rezistat psihic? Asa cum stau lucrurile acum, eu nu consider ca toata viata lui va tari tinicheaua cu stigmatul de violator! E frumos, e tanar, e talentat si carismatic, are propria lui agentie de impresariat, are origini onorabile si un trecut fara pata, a dovedit ca a dus numele Coreei in aproape toate tarile acestui Pamant, are milioane de fani in strainatate care l-au sustinut frenetic dar decent din prima zi a scandalului si pana azi in ciuda tacerii sau chiar a acuzatiilor propriilor lui compatrioti. Si eu mai cred intr-un lucru! Cata vreme in industria artistica numele unui actor “vinde” si aduce castiguri enorme, financiare si de imagine, care producator n-ar fi dispus sa ierte si sa uite un scandal, doua, trei? Pana la urma afacerile sunt afaceri! In Japonia cinematografele din multe orase mari au epuizat rapid biletele la filmul “Confession of Murder” desi premiera va fi abia pe 1 iunie! Se mai intreaba cineva care actor din distributie e atat de asteptat acolo? Sa mai spun de valul de simpatie pentru PSH din China, Turcia, Europa…?
    Cat despre parerea cetatenilor coreeni despre cazul PSH…eu atat as face… le-as bate putin obrazul! Prieteni doar de vreme buna! O lectie dura dar sper utila pentru omul PSH. Imi doresc sa-i revad cat mai curand zambetul pe ecrane, chiar daca o vreme ochii ii vor fi putin tristi!
    Multumesc frumos pentru tot ce citesc si ascult pe blogul tau, Manudrag! Kora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. kora, si cuvintele tale sunt minunate si pline de speranta. si eu sper ca in cel mult doi-trei ani sa-i revedem zambetul luminos.

      Ștergere
  11. Sunt absolut de acord cu kora! Eu cred ca PSH iese asa in castig: o data financiar (cred ca i-a dat "aleia" mai putin decat ar fi dat pe avocati si alte cheltuieli in atatia ani de procese, ca sa nu mai vorbim ca in timpul asta n-ar mai fi produs nimic) si mai ales a castigat timp. Da, e tanar, dar sa nu uitam ca are totusi 35 de ani. Oare ar mai fi avut sanse reale de relansare la adevarata lui valoare la varsta de 40 sau poate 45 de ani cand ar fi primit eventual verdictul NEVINOVAT ? Eu sunt un pic sceptica si ma cam indoiesc. E adevarat, e frustrant sa vezi ca asta e singura modalitate de rezolvare a situatiei si ca pana la urma "matracuca" a obtinut ce a vrut, insa cine nu gandeste plateste! Cat despre faptul ca si-ar recunoaste vinovatia procedand asa, eu nu cred asta. Sa fim seriosi; fiecare si-a format o parere pe care probabil si-o va mentine idiferent ce verdict ar fi dat un tribunal sau altul, asa ca... Eu personal NU CRED ca e vinovat de viol (de ce ar fi avut EL nevoie sa violeze pe cineva -chiar miss koreea fiind), dar cred ca a fost un MARE FRAIER si si-a luat-o. Aste e! Punem punct, ne adunam, ne concentram si mergem mai departe - povestea continua. Sper ca ne vei mai tine la curent si cu alte noutati pe care le vei avea despre PSH si pentru care iti vom multumi la fel cum facem pentru tot ceace citim pe blogul tau. Desi sunt cam lenesa la scris si nu comentez la fieccare postare sa stii Manudrag ca am citit tot ce ai scris pana acum si din tot sufletul MULTUMESC! LilianaGrigoras.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu sint o buna comentatoare dar cind intilnesc comentarile lui kara ma umplu de bucurie ptr ca am ce vedea in ele dar eu iti voi multumi frumos ce faci ptr noi ma bucur mult ptr acest baiat eu sper cit mai repede sa poata sa treaca peste aceasta intimplare din viata lui nefericita si sa il vedem cu zimbetul pe buze noi fani care il adoram o zi minunata va doresc la toti cu drag Antonia !....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi palac comentariile ei. totdeauna la obiect si pline de substanta.

      Ștergere
  13. Eu consider ca finalul povestii este benefic pentru PSH. Daca ar fi continuat procesul, cariera lui ar fi fost compromisa pe termen lung. Si nu suntem siguri daca adevarul ar fi iesit la iveala. Si apoi pentru iubitorii de film coreean totul va fi dat uitarii. Important este ca PSH sa beneficieze de o colaborare artistica de inalt nivel, de scenaristi si regizori de prima mana. In acest sens se afla deja in vizorul lui Kim Ki Duk. Trebuie sa-si imbunatateasca maniera de interpretare a rolurilor, sa fie cat mai profund si credibil. Si apoi, s-a bucurat de sustinerea unui numar impresionant de fani si se va bucura in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact la asta ma gandeam si eu aseara. un subiect bun, un scenariu pe masura, un regizor care sa stie sa-l citeasca si sa scoata tot ce e mai bun din el si niste parteneri cu care sa aiba aceea chimie care da profunzime interpretarilor.

      Ștergere
  14. @Emilian, multumesc pt. aceste vesti bune. Exact la asta ma gandeam si eu, la o colaborare KKD-PSH. N-ar fi exclus ca aviditatea lui KKD pt. aspecte societale socante, sa-l determine sa puna in scena calvarul prin care a trecut PSH. Ar fi o replica extraordinara, o adevarata bomba de oxigen pt. cariera lui PSH. Dupa ce am citit comentariul tau, mi s-au mai risipit temerile si gandurile negre in legatura cu cariera lui in cinematografie. Multumesc, manudrag, pt. acest coltisor pe care l-ai deschis pe blogul tau pt. PSH si l-ai mobilat cu sinceritate si demnitate! Larisa36

    RăspundețiȘtergere
  15. PSH isi va reveni fiindca nu l-a lasat si nu-l va lasa lumea sa "moara". filmul “I Am A Murderer“ in care joaca a luat de curand premiul pentru Cel mai bun scenariu - Jung Byung Gil. decizia lui "A" coincide cu ziua luarii premiului si s-a dovedit inteleapta, macar in al zecelea ceas. PSH a aparut fericit cu o scurta declaratie dar evident epuizat. ce sa mai zic? PSH e favoritul meu si experienta lui nefericita am sa o dau ca exemplu fiului meu si tuturor baietilor si fetelor. de acum nu astept decat vesti bune si sper ca fiecare sa fi invatat o lectie ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna tuturor! Urmaresc (din Canada) acest subiect si pe un site de comentarii (in engleza) am vazut o "ipoteza-gluma"... despre care este inutil sa va spun ce gust amar mi-a lasat. Cineva spunea (probabil avand in vedere din comunicatul final oficial acea fraza in care se spune ca si parintii s-au gandit ca astfel -retragerea acuzatiilor- este si pt viitorul copiilor lor)ca PSH si A... s-ar putea casatori in viitor... Adica, ma gandeam, sa fie silit/nevoit sa faca asa ceva (groaznic!!!!) tocmai pt a incerca sa re-patrunda in ultra-conservatoarea societate coreeana. Ipoteza care ar dezamagi profund milioanele de fani, cu mine in frunte... Va doresc tuturor NEdezamagiri in viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fraza am vazut-o, dar daca e sa o interpretam la modul asta, fugi repede si bate in lemn.

      Ștergere
    2. mie nu mi se pare ideea deloc de ne luat in seama. PSH a declarat de la inceput ca a placut-o pe "A" ...

      Ștergere
  17. :))) Nu-mi ajung padurile Canadei sa bat in lemn, crede-ma!
    Revenind si dezbatand la modul serios: oare ar fi posibila o astfel de intorsatura, chiar si in cele mai de cosmar ipoteze? Ce vesti mai ai de la coreenii cu care esti in contact?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai inteles gresit, cred. nu sunt in legatura cu niciun coreean. am cunoscut si am schimbat cateva vorbe cu un domn de origine coreeana, care e plecat de ceva vreme din Coreea si stabilit aici de vreo 5 ani. domnul in cauza s-a nimerit in vacanta in Coreea in perioada scandalului. cat despre ipoteza... brrrrrr... orice e posibil, dar cred ca e doar o barfa.

      Ștergere
  18. Recent am citit pe un blog frantuzesc (http://www.basha-fansub.com/t4839-park-si-hoo-accuse-de-viol-par-une-trainee-les-suites )ca la 30 aprilie, un grup de internauts au depus plangere impotriva lui PSH si avocatilor acestuia, pt. divulgarea convorbirilor telefonice dintre A si M. Kim, incalcand astfel articolul 22, vizand protejarea identitatii persoanelor care depun plangere pt. agresiune sexuala. Cu toate ca PSH si « violata » si-au retras reciproc acuzatiile, aceasta plangere impotriva lui PSH este inca pe rol. Dar asta este o problema minora.
    O stire intr-adevar trista, pe care am citit-o astazi pe site-ul lui Ashley http://parksihoo4u.com/ De cateva zile, de cand urmarirea in justitie nu mai este de actualitate, la KBS, MBC si SBS, se discuta despre reintoarcerea pe platouri a lui PSH. In 10 mai la SBS news: “In mid session they added the discussion of PSH’s comeback, and all the insights and conclusions of those nameless PDs and Chungmuro film experts, with the intention of using all sorts of ways to block the return of PSH, so that he may not re-enter the arena again”.
    Desi calvarul unui lung proces s-a sfarsit, demonii continua sa-l urmareasca pe PSH. Este incredibil….cum poate exista atata rautate si ura ! Un om déjà cazut la pamant, este in continuare lovit, ca sa nu se mai ridice niciodata. Pt. mine, s-a limpezit misterul. Masinatia a fost condusa din umbra de magnatii industriei cinematografice. Dar de ce un actor in plina glorie, cu o imensa popularitate mondiala, ar reprezenta un pericol pt. ei ? Mi-ar pare rau sa aflu ca sant implicati in aceasta marsavie, regizori foarte activi in acest festival (Chungmuro International Film Festival in Seoul), nume cunoscute si dragi mie. Sau agentia lui de impresariat ar avea puteri atat de mari ? Sant de asemenea consternata pt. ca nu am vazut nici un act de solidaritate cu PSH, din partea colegilor de breasla. Probabil ca multi se bucura ca vor scapa de el. Concurenta este acerba, iar batalia sa ajungi un star Hallyu e mai sangeroasa decat in America la Hollywood. Din punctul nostru de vedere, inlaturarea lui PSH ar fi o mare pierdere pt. cinematografia coreeana, dar oare ei gandesc la fel? Vazand cu cata usurinta creeaza vedede (chirurgie estetica si alte artificii), produc zeci de drame dupa acelasi cliseu, ce le pasa lor de un PSH ! Industria cinematografica o sa ruleze in continuare, cu sau fara el. Un om distrus prin manipulatii marsave, inconjurat de hiene, intr-o tara asa-zisa democratica, Coreea noastra mult iubita !
    Iata coordonatele acestui organism cultural profesional, care vrea sa-l inlature pe PSH (asa am dedus eu din engleza lui Ashley, care nu este intotdeauna pe intelesul meu)
    Adresa :
    Chungmuro International Film Festival in Seoul (CHIFFS)
    120-1, Yegwan-dong,
    Jung-gu
    100-701 Seoul
    Coréea de Sud

    Echipa principala:
    Marc Kim – Responsabil cu departamentul international, Directorul programarii, Director achizitii
    Claire Sanghi Ham –atasata de presa
    Kristin Ji –responsabila programare
    Dupa cum se vede, unii, si-au frantuzit prenumele.
    As vrea sa le scriu, dar sant prea bulversata si neputincioasa la ora actuala. Astept sa mi se limpezeasca gandurile. Pe de alta parte, sant convinsa ca PSH o sa se redreseze, n-o sa piara. Daca bine ma gandesc, pt. un realizator inteligent, acuma este momentul sa-l castige pe PSH. Perspectiva unei colaborari cu Kim Ki Duk, regizorul meu preferat, imi umple inima de bucurie. Sper sa auzim si vesti bune. Multumesc, manudrag, pt. gazduire. Larisa36

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. despre plangerea facuta de Citizens’ Group for Correct Opportunity am scris aici - http://manudrag.blogspot.ro/2013/05/park-si-hoo-reality-kdrama-continua.html - . PSH a fost nominalizat si la Baeksang Arts Awards. La o zi dupa inceperea votarii, secretariatul festivalului l-a scos de pe lista (http://manudrag.blogspot.ro/2013/04/park-si-hoo-reactii.html). din pacate, agentia lui, proaspat infiintata, Hoo Factory, e acum la pamant si nefunctionala, din cauza scandalului. m-am uitat la ashley pe blog dar nu am vazut postarea legata de Chungmuro International Film Festival in Seoul (CHIFFS). o sa ma uit cu mai multa atentie.

      Ștergere
    2. Pe blogul frantuzesc nu era specificata identitatea celor care au depus plangerea impotriva lui PSH. Am crezut ca au aparut si alti "justitiari", care ingroasa randurile celor din CGFCO. Postarea legata de CHIFFS- link http://parksihoo4u.com/2013/05/14/psh-case-the-story/. O seara buna Larisa

      Ștergere
    3. multumesc. ma duc sa ma uit.

      Ștergere