marți, 9 iulie 2013

Ciuperca de la naftalina - The One (더원), putin pe Google, dar imens in inimile tuturor


Coreea, mereu surprinzatoare. Face ce face si scoate mereu la iveala cate un as din maneca. Desi as-ul numit The One (더원) pare scos de data asta de la naftalina. Desi a debutat in 2002 cu albumul "The Last Gift, The One!", cine este, de unde vine, cariera lui, viata lui, sunt lucruri foarte putin cunoscute. Un search pe goagal care este dupa un star kpop te pune in dilema, caci dai peste sute de pagini. Trist este ca de aceasta data cred ca mai multe pagini sunt cu numele meu decat cu cel al lui The One. Chiar daca am cautat cu numele lui de scena romanizat sau hangul ori cu numele sau real.
The One (더원), born 1974, real name 정순원 (Jeong Sun-Won), is a famous vocal trainer and artists who has taught over 400 artists including TVXQ, Super Junior, Sugar, Taeyeon, etc. in Korea.
In this video he performed the song ’That Man’ in the singing competition program «I Am a Singer (season 2)», which revolved around top-tier singers competing against each other to win first place. The One just broke the record by winning three consecutive first-place, and that made him to be the fastest-ever singer to ’graduate’ from the program on September 30, 2012.
Aceste cateva randuri le-am gasit cam peste tot. Iar singura pagina Wilkipedia dedicata lui este (deocamdata) numai in limba coreeana. Si aceea saraca in informatii despre persoana lui. Din fericire are o lunga lista cu melodiile cantate de el pe diverse coloane sonore ale unor kdrame de succes.
Interesat in adolescenta de muzica rock, The One (Jeong Sun-Won - 정순원) a inceput sa-si demonstreze abilitatile vocale cantand in trupa liceului. A descoperit apoi "black music", R&B american, Usher, Brian McKnight, si si-a schimbat stilul. SM Entertainment  este compania care l-a promovat, apreciindu-i calitatile vocale dar si iscusinta in calitate de mentor si producator.
Timid? Asa sa fie The One? Indiscutabil, una dintre cele mai bune voci, multi ani a preferat si a fost mai bine cunoscut pentru munca sa din spatele scenei, ca producator muzical pentru serii TV de succes precum "Loveholic", "My Rosy Life", "Palace" sau "My Man's Woman's".
Minunatul sau timbru vocal, pe care e greu sa il uiti odata ce l-ai ascultat, l-a adus la emisiunea "I Am a Singer" (sezonul 2)
The One a stabilit un record, castigand de trei ori consecutiv primul loc, devenind cantaretul care a "absolvit" cel mai rapid concursul.
Iar de aici a urmat explozia:
Caci "Winter Love", OST-urile din "That Winter, the Wind Blows" si "Best Wishes to You" din "Gu Family Book" l-au urcat in topul celor mai apreciati interpreti coreeni.
O voce pe care daca Dumnezeu ar fi intalnit-o in cele 7 zile cand a creat lumea ar fi transformat-o intr-un vulcan ca sa erupa o data cu toate iubirile si durerile puse pe note, iar lacrimile, margele stranse in gene, le-ar fi transformat in lava sa pastreze fierbinte emotia

Profil
Nume de scena: The One (더원). Nume: Jeong Sun Won (정순원).
Data nasterii: 19 aprilie 1974. Inaltime: 181cm. Greutate: 72 kg.
Hobby-uri: muzica, snowboarding, Muay Thai (box thailandez), inot.
In prezent la Smurf Entertainment

Discografie:
06.07.2013 - New Wave Studio (Vol.1) DOWNLOAD
2012 - "Chaser" (The Word I Love You, The Only Love)
22.02.2011 - "Two Men’s Story"
2010 - "Like A Star"
2009 - "Loneliness"
3.09.2008 - "The Last"
2007 - "Critical Love"
9.08.2004  - "The One"
16.02.2002 "The Last Gift, The One!"

Lista de OST-uri o gasiti aici"

3 comentarii:

  1. Cred ca tocmai pentru ca a lucrat mult timp in spatele scenei ai gasit informatii putine despre el.Oricum, minunata voce !Am ascultat de doua ori
    사랑아 si chiar daca nu inteleg versurile, emotiile si durerea le-am simtit profund in suflet.
    Andra B

    RăspundețiȘtergere
  2. Dincolo de titlul mai mult decat ...redundant pentru mine, este evident ca iti place acest artist cu abilitati si tehnica vocala absolut uluitoare. In ceea ce ma priveste efectul The One este greu explicabil, mai ales ca pop-ul, oridecare ar fi el, excede gusturilor mele...L-am descoperit ( nici eu nu mai stiu cum) la I Am A Singer2, competitie pe care nici nu mai stiu de cate ori am vizionat-o. Reactiile lui din backstage confirma ca acest URIAS din spatele "fenomenului K-pop" a asteptat si a dorit confirmarea propriilor calitati vocale exceptionale, in cadrul ideal oferit de o competitie profesionista. Sunt foarte multe de spus despre acest artist care in circumstante de solicitare maxima are un control , o forta si o usurinta in a schimba registrul vocal care ma lasa perplexa... De fapt, cum altfel ar putea canta un "trainer vocal"? Din aceasta perspectiva l-am asociat ,din start, cu componentii fabulosului band rock Dream Theater, toti profesori la celebra Julliard ... Categoric, la acest moment The One este pe un foarte mare val, iar cele doua OST -uri evocate si de tine , ambele menite sa ilustreze muzical momentele de heartbreaking ale celor mai de succes mini-serii din prima jumatate a acestui an, i-au crescut uris cota... O singura temere am in ceea ce-l priveste pe Seonsaengnim ...si aceasta se numeste OVEREXPOSURE...Ma opresc aici, nu inainte de a-ti spune : MULTUMESC , Manuela ! ^:)^

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb!! De azi de dimineata ascult melodiile si nu ma mai satur! O voce ce-ti patrunde pana in adancul inimii! De fapt, Manuela draga, blogul tau a devenit o constanta in viata mea...imi incep dimineata cu el, o termin tot aici...Articolele tale sunt de fiecare data foarte interesante, iar muzica pe care ne-o aduci este de vis...mai mereu reusesti sa-mi atingi sufletul...Iti multumesc din suflet!
    Maya

    RăspundețiȘtergere