miercuri, 31 iulie 2013

Scrisoarea lui Park Si Hoo


foto: www.wallsave.com
E oficial. Stirea, datata 29 iulie e deja expirata, dar simt nevoia sa spun cateva lucruri. Poate aerul Americii face bine, si odata plamanii oxigenati, creierul functioneaza si el la parametrii optimi. Asa in cazul in care nu a fost cineva care sa-l fi sfatuit pe Park Si Hoo ca ar fi momentul sa transmita in eter ceva celor care vreme de cateva luni au stat pe la poarta lui in asteptarea unor vesti. Ori poate insasi faptul ca e implicat intr-o activitate (e confirmat ca este in Statele Unite pentru o sesiune foto) l-a dezmortit pe actor. De ce a ales varianta de a-si posta mesajul pe site-ul fan-clubului? Probabil ca sa scape de intrebari incomode in cazul unei intalniri directe cu mass-media. Oricum, asta e o solutie de moment, caci odata si odata tot va trebui sa infrunte curiozitatea deseori necontrolata si indiscreta a ziaristilor.
Un prieten de-al lui PSH a mentionat ca randurile scrise de actor ar fi fost sub impulsul momentului, ca a fost o surpriza pentru toata lumea, nimic premeditat. Acelasi prieten a mai mentionat ca actorul ar fi dorit de mai multa vreme sa transmita fanilor un mesaj prin care sa-si exprime recunostinta si sa multumeasca celor care l-au sustinut, dar nu a avut curajul necesar.
Randurile, pline de sensibilitate, cred ca au inmuiat putin si inimile detractorilor sai. (aici)
Mai toata lumea a citit-o in engleza, dar voi incerca o adaptare in romana a catorva fragmente (sper sa reusesc sa dedau mesajul cat mai exact)
Incerc sa va spun despre starea mea din ultimul timp, dar stiloul imi atarna precum o caramida intre degete. Mi-e greu sa redau in cateva cuvinte toate incercarile prin care am trecut. Au trecut deja zece minute de cand am luat stiloul in mana, dar ezit si ma simt incapabil sa exprim in cateva cuvinte sentimentele mele.
In primul rand vreau sa-mi cer sincer scuze tuturor pentru grijile pe care vi le-am provocat. Dupa incident, ca omul Park Pyung Ho si nu ca actorul Park Si Hoo a fost dificil pentru mine sa dau ochii pana si cu familia mea si cu cei apropiati mie. Toata lumea ma arata cu degetul si se spuneau lucruri urate despre mine. Iar acest fapt m-a speriat!
Ceea ce m-a facut sa ma simt si mai impovarat este sentimentul de vina pe care-l pot in suflet. Caci fanii mei, cei care ma iubesc cu adevarat, au fost raniti si m-am intrebat in tot acest timp cum as putea sa-i mai privesc in ochi.
Cu toate acestea, am prins curajul de a va vedea pe toti, caci dupa acest incident voi nu v-ati schimbat si mi-ati fost alaturi. Am pierdut multe, dar in acelasi timp de la voi am inteles ca pot castiga altele. De la voi, cei care ma iubiti atat si nu v-ati schimbat sentimentele, am avut forta sa indur acest calvat si m-ati ajutat sa devin mai increzator (...) Multumesc! De zeci de mii de ori in inima mea am strigat acest cuvant: multumesc. Va multumesc din tot sufletul!
Pentru ca am avut familia aproape, pentru ca v-am avut pe voi aproape si m-ati sprijinit in tot acest timp, ma simt iar increzator, pot visa din nou si pot da ochii cu lumea. Nu stiu inca care va fi acel momentul, dar cu siguranta voi fi mai puternic si mai matur.
Anul acesta musonul de vara a fost lung si intens, si ploile au fost abundente. Dar, in ciuda ploii, pamantul s-a intarit si mai mult. Cand va veni timpul, sper ca ne vom putea imbratisa cu totii, iar chipurile noastre sa fie zambitoare si luminoase. Pana atunci, va rog sa continuati sa fiti alaturi de mine, sa ma tineti de mana cand incerc sa merg inapoi, sa ma impingeti de la spate cand am de urcat un drum abrupt. In cele din urma, vreau inca odata sa-mi cer scuze tuturor pentru cicatricile pe care vi le-am provocat. Si va multumesc!
Park Si Hoo.
Sursa: www.soompi.com

Un video de la jundool3535. Multumesc!


10 comentarii:

  1. Multumesc mult,sarutari de departe de la Oceanul Atlantic,O zi exceptinala,multumesc inca odata citisem dar asteptam sa scrii si tu.Sarutari

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc manudrag ! Asteptam articolul tau ! O scrisoare emotionanta ,plina de sensibilitate ! Ma rog in continuare pentru sanatatea lui !

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru traducere ... In timp ce citeam ma gindeam :"bine ca nu si-a luat viata" ! E cam nasol ce ginduri le trec prin cap coreenilor atunci cind dau de greu ....[de curind regizorul serialului Fath :( :( ]

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur nespus ca a reusit sa ridice ochii din pamant. A fost coplesit si sunt sigura ca cel mai tare l-au durut vorbele rele. Imi doresc sa revina cat mai curand cu o productie care sa ii puna in valaore potentialul dramatic, sa recastige incet,incet increderea in el si inimile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru traducerea scrisorii manudrag!!!il asteptam cu aceste ganduri asternute pe hartie.Ma bucur pentru ca si-a mai revenit si a avut curaj sa multumeasca fanilor.sunt asa multe de spus dar spun doar ca si mie imi era tare teama de vreun gest disperat din partea lui. nu numai coreenii, tinerii de pretutindeni au ganduri"urate" cand dau de greu. ma rog pentru sanatatea lui mintala si fizica si il astept din nou pe platouri de filmare unde ii este locul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc pentru traducerea scrisorii. Este pe drumul bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Recunosc, sunt unul dintre scepticii care nu mai spera ca PSH va avea curajul sa multumeasca fanilor, dupa ce onoarea lui a fost lezata atat de grav. Pentru ca doua celebre echipe de avocati nu au reusit sa-i dovedeasca nevinovatia in ochii compatriotilor lui si sa probeze o conspiratie bine regizata. Totusi, Manudrag a anticipat multumirile lui PSH si tot ce mai pot eu spune este CHAPEAU! Cum o fi oare, ca atunci cand compatriotii tai te declara vinovat, un grup de straini nebuni sa scrie, in fiecare zi, ca esti inocent, ca ei te asteapta si sa te plaseze continuu pe primele locuri in site-urile de popularitate coreene, chinezesti sau japoneze ? Poate ca tocmai dragostea si credinta fanilor internationali l-au salvat de la sinucidere...Iulia

    RăspundețiȘtergere
  8. Noutăţi PSH august 2013
    http://www.viki.com/videos/1009601v-when-will-park-si-hoo-return-from-the-us

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc. stiam stirea si despre shooting-ul foto, dar nu am mentionat-o pentru ca nu spune nimic nou.

      Ștergere