duminică, 4 august 2013

Lungul drum pana la stele (IV) SHU-I (슈아이)

foto: keikeikirsten.blogspot.com
In anii '80, succesele Nadiei Comaneci au inspirat cateva generatii de fetite, foarte multe dorindu-si sa ajunga celebre, precum cunoscuta gimnasta. Cred ca acelasi fenomen este si in Coreea. Foarte multi tineri sa isi doresc sa ajunga staruri. Daca la fete lucrurile par a fi mai echilibrate, in privinta baietilor lucrurile - asta e parerea mea - sunt scapate de sub control. Multe, foarte multe trupe, unele ajungand si pana la 10 membri, incearca sa razbeasca. O adevarata inflatie! Unii vor sfarsi pe scena vreunui camin cultural, altii vor triumfa. In istoria kpop unora le va fi mentionat doar numele, altii vor scrie pagini intregi. Si nu pentru ca nu ar fi buni. O mare parte din succes depinde si de agresivitatea cu care sunt promovati!

Sub aceasta prezentare, astazi SHU-I

SHU-I (acronim de la So Hot Union of Idols; hangul: 슈아이, Shyuai) este un grup sud-coreean format din cinci membri: Inseok (Hwang In Seok), Changhyun (Jun Chang Hyun), Hyungjun (Park Hyung Jun), Minho (Park Min Ho) si Jinseok (Park Jin Seok). Au debutat pe 11 septembrie 2009 cu (nefericita alegere) single-ul “Bomb Bomb Bomb”. Inainte de lansare s-au pregatit impreuna timp de doi ani. Fetele lor erau cunoscute pentru ca participau la diverse emisiuni de divertisment precum JinShil Game, Introducing A Star Friend sau Kkochminam Alongsatae. Dar debutul a fost un hiatus.

Au plecat in Japonia, unde au activat in ultimii trei ani, manageriati din 2011 de Avex Entertainment. Toate albumele lansate pe piata japoneza, inclusiv unul indie, au ajuns in primele 10 locuri in top Oricon. Inseok, liderul grupului, a fost un vocalist pentru toate versiunile japoneze, desi el este rapper.
Au participat la diverse emisiuni tv, printre care si "Made in BS Japonia" show care are ca tema popularizarea culturii - moda, traditii, istorie, produse alimentare - din tarile Asiei. Au avut si propriul lor show, "SHU-I × Get the Dream!!" in care fanii le puteau urmari pregatirea - dans, muzica, si momente din viata de zi cu zi.

Pe 15 iulie 2013 ei si-au facut o mult-asteptata revenire pe piata coreeana, cu lansarea primului lor mini-album  "Don't Let It Get You Down", care cuprinde noua piese. Melodia “Don’t Back Down”, care da titlul  este albumului, este compusa de Lee Sang Ho, care a mai avut colaborari cu 4Minute si CNBLUE, iar versurile sunt scrise de Suh Yong Bae, care a mai lucrat cu Ailee si Orange Caramel.

Pe acest prim album coreean este si melodia “Forever with You” ale carei versuri sunt scrise de membrii SHU-I, si exprima multumirea lor fata de fanii care i-au sprijinit de-a lungul anilor.
Succesul avut pe piata japoneza i-a facut mai increzatori pe cei cinci baieti de la SHU-I, ei sperand ca farmecul lor, vocile lor frumos armonizate, sensibilitatea interpretarii, sa le asigure un loc cat mai in fata in topul trupelor k-pop!

Membri
Nume: Hwang In Seok (황인석 ). Nume de scena: Inseok.
Data nasterii: 19 februarie 1988. Inaltime/greutate: 178cm/56kg
Nume: Jun Chang Hyun (전창현), Nume de scena: Changhyun.
nasterii: 9 iunie 1988. Inaltime/greutate: 181cm/58kg
Nume: Park Hyung Jun. Nume de scena: Hyungjun.
Data nasterii: 26 ianuarie 1989. Inaltime 173cm
Nume: Park Min Ho. Nume de scena: Minho.
Data nasterii 1 februarie 1989. Inaltime: 173cm
Nume: Park Jin Seok. Nume de scena: Jinseok.
Data nasterii 22 ianuarie 1991 (mezinul trupei). Inaltime: 176cm

Discografie coreeana:
Mini-album:
25.07.2013 - Don't Let It Get You Down - Mini Album Vol.1  (download)
Digital Single:
11.09.2009 - Bomb Bomb Bomb (download)

Discografie japoneza
Album:
15.07.2012 - NEXTAGE  (download)
Mini-album:
26.01.2011 - Star Light (indie)  (download)
Single:
04.05.2011 - Smile for my  (download)
17.08.2011 - Sweet Summer / Kizuna (キズナ)  (download)
07.12.2011 - Never Give Up! (ネバギバ Yes!)  (download)
11.04.2012 - HITORIJIME  (download)
21.11.2012 - Daigyakuten (大逆 転)  (download)
13.03.2013 - Achakocha SORRY (あ ちゃこ ちゃ Sorry) (download)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu