sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Saptamana nebuna (I)

Nu-i asa ca a fost o saptamana nebuna? Ce parea ca nu se mai termina? Mult asteptatul weekend a venit in sfarsit, prea calm si linistit dupa inceputul vijelios. Timpul, aceasta cantitate care nu trebuie neglijata ci respectata, s-a comprimat la maxim, asa ca abia acum am si eu vreme sa amintesc noutatile (?) care-au facut valuri in oceanul "k".

Doua lansari si aniversari au marcat inceputul saptamanii: TVXQ si Rain!

TVXQ si al 7-lea lor album "TENSE", lansat pe 6 ianuarie, celebreaza cei 10 ani de activitate a grupului si o noua cotitura in viziunea muzicala. Cu 12 melodii care fac referire la iubire, curaj si speranta, cu un amestec de vintage si modern, TVXQ surprinde din nou cu multitudinea expresivitatii si a sensibilitatii, accentuate si cu predominantul sound acustic. MV-ul pentru piesa principala, "Something" a fost lansat pe 1 ianuarie si a fost foarte bine primit. Ce ar trebui sa mai mentionez? Versurile baladei "Rice" au fost scrise ce Max Changmin! TENSE nu marcheaza numai o puternica revenire a baietilor de la TVXQ. Este o retrospectiva care ilustreaza cei 10 ani de activitate, suportul fanilor, si, de ce nu? o cale de urmat pentru cel putin inca 10 ani de acum incolo.

Track list:
01. Ten (10 Years)
02. Something
03. Your Man (너의 남자)
04. Moonlight Fantasy (오늘밤)
05. Beside (그 대신 내가)
06. Double Trouble
07. Off-Road
08. Smoky Heart (갈증)
09. Love Again
10. Steppin' (뒷모습) 1
1. Rise...
12. Always with You (항상 곁에 있을게)
Download: http://k2nblog.com/album-tvxq-tense-7th-album/

Rain si "Rain Effect", al saselea lui album, lansat la trei ani si noua luni dupa "Back to the Basic" (dintre care doi petrecuti in armata) contine 10 piese, cele principale fiind "30 Sexy" si "La Song". Desi data lansarii fusese anuntata initial pe 6 ianuarie, a fost devansata pentru 2 ianuarie. Albumul este declarat ca fiind scris si produs in cea mai mare parte de Rain. Piesa "La Song", un amestec multicultural atat ca sound cat si ca figuratie in MV, a atras critici din partea comunitatii afro-americane, pe motiv ca modul de prezentare ar fi discriminatoriu pentru ei.
Probabil pentru ca apare o imagine satirica a unui adevar genetic legat de femeile afro-americane, dar mie mi se pare ca ridiculizeaza un trend al carui exponent este Nicki Minaj, acela de a silicona tot ce se poate!
Piesele, o imbinare de hip-hop, electro, rock si funk, sunt in binecunoscutul tipar hipnotic al lui Rain, cu tonalitati ce amintesc de Prince si Michael Jackson.


Track List
01. Rain Effect
02. 30 Sexy
03. La Song
04. 어디 가요. 오빠 (feat. 현아)
05. 마릴린 먼로 (Marilyn Monroe)
06. 차에 타봐
07. Superman
08. 알아버렸어
09. Dear Mama Don't Cry
10. 30 Sexy (East4A Deeptech Mix)
Download: http://k2nblog.com/album-rain-bi-rain-effect-vol-6/

2 comentarii:

  1. :D Rain cred ca a mai deranjat cu un clip ,comunitatea israeliana ,cred, Nu stiu exact ce i-au deranjat .... Textele fiind in engleza imi era greu sa vad care era supararea lor ... Acesta este clipul : http://www.youtube.com/watch?v=JEP8pV_7kj8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu clipul. am cautat ceva informatii, dar poate nu am folosit cuvintele cheie potrivit, caci nu am gasit nimic :-( in fond si de pe urma acestor controverse beneficiaza de vizualizari :-)

      Ștergere