vineri, 21 martie 2014

Family's Honor (가문의 영광) - Familia, incotro?


O lectie despre cum trebuie sa fie o adevarata familie, un serial in care iubesti fiecare personaj. Vorbe intelepte, traditii, o lupta intre valorile unei familii conservatoare si ale uneia moderne. Cinci generatii care traiesc sub acelasi acoperis (daca-l luam in calcul si pe stra-strabunic, cel la care cei vii apeleaza in vremuri de rastriste pentru suport moral), sapte perechi care se formeaza si pasesc in viata alaturi. Desi povestea graviteaza in jurul cuplului Ha Dan-Ah (Yun Jung-Hee) - Lee Kang-Suk (Park Si Hoo), adevaratele lectii despre cum sa accepti noul respectand in acelasi timp traditiile sunt predate de capul familiei, Ha Man-Ki (Shin Goo).

Adevaratele valori ale familiei, traditiile, ingaduita, toleranta, sunt desconsiderate sau bagatelizate. Aceasta atitudine, importata alaturi de alte "bucurii" din Occident, este privita cu ingaduinta uneori, cu inconstienta deseori. Familia nu mai este acel micro-univers in care te simti implinit, unde iti regenerezi puterile. Intervine debusolarea, instabilitatea, caci nu mai ai un loc in care sa te regasesti si unde sa-ti recapeti echilibrul. Familia este importanta, ea se extinde pana devine o lume. O familie adevarata constituie temelia formarii unei societati sanatoase. Dragostea, respectul, toletanta, grija fata de ceilalti, constituie valoari care nu pot fi invatata decat in familie. Iar acestea, tot cu dragoste, ingaduinta si respect, ar trebui sa se reverse in comunitate. Punctul de inceput al unei familii adevarate este o inima plina de iubire care-i trateaza pe cei aflati dincolo de usa tot ca pe niste membri ai familiei si imparte totul cu ei. Indiferent cat de multa iubire se va revarsa, in familie ea nu ar trebui sa sece niciodata.

Adevaratele valori ale familiei, traditiile, ingaduita, toleranta, sunt desconsiderate sau bagatelizate. Family's Honor il puteri urmari tradus in limba romana aici si aici.


Family's Honor / Glory of Family (가문의영광 / 가문의 영광)
Regia: Park Young-Soo
Scenariul: Jung Ji-Woo
Post: SBS
Episoade: 50
Perioada de difuzare: 11 octombrie 2008 - 12 aprilie 2009

2 comentarii:

  1. Nicoleta Banescu26 martie 2014, 23:33

    Foarte frumoasa prezentare ! FH este un serial care mi-a placut foarte mult din motivele prezentate de tine ! M-a incantat vizionarea lui si nu o data ,ci chiar de 3 ori ! Si acum cand vreau sa ies din realitate ,ma uit la intamplare la un episod ,intru in aceea lume minunata si ma simt foarte bine ! Multumesc Manudrag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Family's honor este un serial care mi-a ramas in suflet. Oricand il revad cu placere. Il recomand !

    RăspundețiȘtergere