sâmbătă, 4 aprilie 2015

Blood (블러드) - Si nu ne duce pre noi in ispita


Un cercetator descopera in anii '60 un virus care, odata intrat in organism transforma oamenii in vampiri. Accidental sau voluntar mai multe persoane sunt infestate. Park Ji-Sang (Ahn Jae-Hyeon), fiul unui cuplu infestat lucreaza ca medic chirurg intr-un spital. El vrea sa-si invinga dependenta de sange si sa dea de urma celor are i-au ucis parintii.
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Este sintagma ce a marcat basmele copilariei noastre, dorinta ascunsa, gandita in strafunduri. Gandul la moarte poate fi infricosator. Religiile ne promit viata vesnica dincolo, dar omul si-a dorit-o dintotdeauna aici. Sa traiasca mult si bine! Tot o sintagma, de data aceasta nu valabila pentru toti, ci pentru un procent mic - cei care-si permit. Stiinta absoarbe fonduri serioase pentru clonare, criogenare si, de ceva vreme pentru noii "ingeri" - robotii microscopici care pot patrunde insesizabil in corpul uman. Viitorul este nano, garanteaza oamenii de stiinta care spun ca roboteii ne vor vindeca in viitor, ne vor recrea organele bolnave, nanotehnologia fiind gata sa schimbe totul.
Omul desavarseste creatia lui Dumnezeu, sau o arunca-n haos? Caci totul se conduce dupa legi si reguli. Iar daca mecanismul ordinii divine se deterioreaza treptat, orice modificare a acestor reguli, oricat de mica, ne-ar duce spre dezastru
Ne grabim sa ne salvam nu sufletul, ci trupul. Ce va urma apoi?


Drama: Blood (Beulreodeu / 블러드)
Regia: Ki Min-Soo
Scenariul: Park Jae-Bum
Post: KBS2
Episoade: 20
Parioada: 16 februarie - 21 aprilie 2015
Difuzare: Luni, marti 21:55
Il puteti viziona online aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu