joi, 18 iunie 2015

Mask (가면)


Pentru a-si salva familia de creditorii care cereau plata imprumutului facut de tatal ei, Ji-Sook (Soo-Ae), fortata de Seok Hoon (Yeon Jeong Hun) accepta sa ia identitatea lui Eun-Ha (cu care semana perfect)  Min-Woo (Ju Ji-Hoon) este succesorul unei mari corporatii. El este nevoit sa se insoare cu Eun Ha. Dar Eun Ha nu mai este cea pe care el o stia...

Abandonati, tradati, bolnavi, umiliti, invinsi, ne trezim dimineata si ne privim chipul in oglinda. Cine e, ne intrebam. Unde este persoana care ieri era vanator si nu vanat, vesela si nu trista, radioasa si nu incruntata? Cine e persoana al carui suflet sta ingenunchiat si ai carei ochi sunt plini de lacrimi? Unde-i acel chip de ieri suav si optimist care facea cu ochiul vietii?
Cu disperare ne intrebam ce masca vom purta si azi. Cu ce masca ne vom pune sufletul la adapost. Cu ce masca ne vom ascunde iluziile, asteptarile, dorintele... Avem nevoie de mastile noastre pentru a putea iesi in lume. Mastile ne sunt prietenii cei mai apropiati, dar si capitularea suprema in fata noastra.
Deseori jucam niste roluri, ne confectionam cu dexteritate mastile, caci subconstintul a capatat experienta, si e posibil sa ne schimbam si in interior. Atunci cand ne lipseste ceva, cand ar trebui sa schimbam ceva la noi si nu o facem, cand ascundem povestea unei neputinte sau a unei vinovatii ne mai punem o masca. Insa mastile pe care le credem la indemana ne vor pe noi in locul lor.
Vom reusi sa comunicam, sa fim noi insine, sa vindecam ranile din spatele fiecarei masti, sa facem pasul spre libertate? Cand va fi momentul in care nu vom mai scotoci prin geamantanul plin al falselor impliniri si nu ne vom mai ascunde adevaratul chip? Poate cand sufletul nostru va obosi, cand mastile nu vor mai interfera cu scopul adevarat, atunci sa cada brusc si sa ne dezvaluie. Si tot atunci poate vom prinde radacini intr-o alta lume, una fara masti.


Drama: Mask (Gamyeon /  가면)
Regia: Boo Sung-Chul
Scenariul: Choi Ho-Chul
Post: SBS
Episoade: 20
Perioada: 27.05.2015 - 30.06.2015
Difuzare: Miercuri, joi ora 21:55
Tara: Coreea de Sud

Serialul il puteti viziona aici, aici, aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu