joi, 23 iunie 2016

Park Yoochun (박유천) - Poliția continuă ancheta. Fanii chinezi s-au mobilizat în sprijinul lui Yoochun

foto: news.nate.com
Poliția a terminat investigarea unor martori în legătură cu acuzațiile de agresiune sexuală împotriva Park Yoochun.
Printre persoanele chestionate au fost Baek Chang Joo (presedintele C-Jes Entertainment), tatăl lui Baek Chang Joo și prietenul tatălui său (care au purtat negocieri cu prima femeie care a depus plângere). Ei au fost intervievați de echipa care se ocupă de cazul lui Park Yoochun pe 21 și 22 iunie.
Ca urmare a acestor acuzații, C-Jes Entertainment a depus o plângere pentru acuzație falsă și șantaj împotriva primei femei, a prietenul ei, si a vărul ei la data de 20 iunie.
În proces, C-Jes Entertainment a susținut că prima femeie a propus un acord înainte de a merge la poliție. Apoi, atât agenția, cât și femeia au dezvăluit că au înregistrări cu privire la o înțelegere. Prima a fost acuzatorul a susținut că agenția de fapt, a adus soluționarea prima.
Poliția va investiga de asemenea și înregistrările, ca parte a acuzațiilor de agresiune sexuale făcute împotriva Park Yoochun.
Ambele părți au depus înregistrări ale conversațiilor.
Parte lui Park Yoochun susține că doamna Lee a abordat prima agenția solicitând de 1 miliard de woni (aproximativ 864,000 $). În conformitate cu Canal A la 21 iunie, CEO Baek Chang Juoo (presedintele C-Jes Entertainment) a prezentat la Poliție ca dovadă o înregistrare cu prietenul doamnei Lee. S-a dezvăluit faptul că în  înregistrarea este prietenul care spune că doamna Lee nu mai poate trăi în Coreea, din cauza zvonurilor legate de ceea ce sa întâmplat, și solicită agenției 1 miliard de woni pentru a pleca în China.
În schimb, într-un apel telefonic cu canal A, prietenul a răspuns: "Am pus-o pur și simplu [pe prietena mea] și agenția Park Yoochun în contact ca o favoare pentru o cunoștință. Nu am mințit în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Nu am fost implicat în plângerea pe care [prietena mea] a depus-o, nici retragerea din ea cinci zile mai târziu." (Dacă derulăm înapoi puțin filmul evenimentelor, parcă prietenul a fost cel care a îndemnat-o totuși să depună plângerea...)
Se pare că și dna Lee are, de asemenea, o înregistrare  în sprijinul ei și susține că C-Jes a fost cea care a oferit prima bani. Înregistrarea este a unui apel telefonic care a avut loc imediat după ce agresiune sexuală a avut loc.
Mai sunt dezvăluite și alte fragmente din înregistrări:
Agenția C-Jes (conform SBS 8 News): "Ne-am gândit mult la ce putem face ... vă voi potoli setea"
Într-o altă înregistrare: "Cred că e corect pentru [C-Jes] de a răspunde la [prețul] ce ne va da."
O cunoștință a doamnei Lee, care a dat o declarație pe SBS 8 News, spune că C-Jes au vrut să facă o înțelegere și i-a cerut doamnei Lee să aștepte o zi, pentru a se hotărî suma . Cu toate acestea, dna Lee susține că ea nu a primit nici o sumă de la C-Jes, și că, în cazul în care ea a avut-o, ar exista o înregistrare scrisă a acesteia.
C-Jes a declarat ca răspuns că ei vor dezvălui pur și simplu adevărul.
Poliția a terminat și interogatoriu prietenul doamnei Lee si și al CEO-ul C-Jes, și va urmări și tranzacțiile de cont pentru a determina dacă s-au făcut plăți în acest sens.
sursa: http://www.soompi.com/2016/06/23/police-question-c-jes-presidents-father-park-yoochun-sexual-assault-case/, via  (1), (2)
sursa: http://kpopnewz.com/2016/06/22/park-yoochun-and-first-accuser-both-reveal-recordings-regarding-settlement/

Cu privire la reclamațiile facute de a treia și si patra femeie, incă nu s-a confirmat nimic oficial dacă Park Yoochun era sau în Coreea l-a momentele acelea.
De asemenea se asteptă un raport si după ce va fi audiat vărul dnei Lee, numit "C".
Park Yoochun va fi chemat la audieri la sfârșitul săptămânii.
Mai mult, conform allkpop.com, Poliția a cerut o interdicție de călătorie în afara țării pentru Park Yoochun, dna Lee și prietenul ei și pentru C, vărul dnei Lee.
Se așteaptă ca cererea să fie aprobată de Ministerul Justiției
Poliția precizează că, deși au existat zvonuri cum că a patra femeia și-ar fi schimbat declarațiile, acest lucru nu este adevărat.

Han.cinema.net dezvăluie că fanii chinezi ai lui Park Yoochun au lansat, prin serviciul rețelei Wiebo, o campanie de sprijin pentru artist, folosind hashtag-ul "Park Yoochun vă vom proteja", "Park Yoochun, vom fi de așteptare până când reveniți". manifestându-și neîncrederea în mass-media sud-coreeană.
Ei au stabilit, de asemenea, o rețea alocată pentru fiecare zonă locală și promovează activitățile lor de sprijin. Peste 20 de canale de mesager au fost deschise pe Weibo pentru a acoperi zonele, inclusiv Hangzhou, Guangzhou, Fujian și alte regiuni. Prin canalele de messenger deschise, fanii lui Park Yoochun stabiliesc întâlniri și alte detalii pentru activitățile lor de sprijin. (1)

2 comentarii:

  1. Frumos din paartea fanilor chinezi, atâţia câţi or fi ei...pe de altă parte să descifrezi adevărul din acest amalgam de ştiri ale presei, fragmente din declaraţii la poliţie, ajunse nu se ştie cum prin presă, acuzatori şi apărători de interese, mai mult sau mai puţin, e o adevărată nebunie...Tocmai s-a dat sentinţa şi în cazul Kim Joong Hyun, mi-am amintit cât era lumea de înfocată şi înverşunată şi anul trecut, cam prin vremea asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari chinezilor.stiu sa-si sustina fanii.bravo lor!eu inca sper sa nu fie adevarat ceea ce s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere