duminică, 17 iulie 2016

Park Yoochun (박유천) și ceilalți camarazi de suferință

foto: allkpop.com
Toată suflarea Yoochun-ească poate răsufla ușurată (pentru ceva vreme) - Park Yoochun a fost achitat de toate cele patru acuzații de agresiune sexuală anterioare. O concluzie previzibilă. Și poate vă întrebați de ce? Ori că au fost surse din cadrul poliției, ori diverși avocati chemați pe la tv să-și dea cu părerea, x sau y specialiști în ceva, aproape la unison au spus că acuzațiile vor fi greu de dovedit, mai ales că A a recurs la șantaj pentru a nu da amănunte despre idila din baie. Mai mult, de când s-a pus problema confruntării probelor ADN, tot la unison, au ținut să precizeze că potrivirea poate confirma actul sexual, dar nu și agresiunea. Și a mai fost știrea de pe site-ul SBS din 07.07.2016 care anunța că Yoochun a fost exonerat de primele două acuzații de agresiune, știre infirmată atunci  în 30 de minute de o declarație a Poliției, cum că nu-i nimic adevărat și că ei mai au treabă, ancheta fiind în desfășurare. La vremea respectivă am luat în derâdere profesionalismul celor de acolo, dar informațiile lor cred că erau exacte. SBS, 죄송 해요, anchetatorii au dorit să fie ei cei care anunță rezultatele.
Asta a fost partea bună. O primă victorie a lui Park Yoochun și a echipei lui. Dar războiul nu s-a terminat încă.
Conform soompi.com, care citează entertain.naver.com (1) (2) și news1.kr, la 15 iulie, stația de poliție Gangnam a comunicat că a transmis în mod oficial constatările anchetei cu privire la urmărirea penală Park Yoochun - acuzațiile de agresiune sexuală nu au putut fi confirmate din cauza dificultății de a dovedi utilizarea forței.
Cu toate acestea, poliția a declarat că natura și codul de conduită al relațiilor sexuale dintre Parcul Yoochun și A, prima femeie care a înaintat acuzații împotriva acestuia, par a se încadra în solicitare de prostituție. Mai mult decât atât, din moment ce Park Yoochun a promis să plătească înainte de a face sex și nu a făcut-o, el a fost de asemenea acuzat de fraudă.
Poliția au reușit să găsească dovezi în acest sens, prin mesaje text restaurate de pe un telefon mobil. În urma întâlnirii lor sexuale, A ar fi trimis unui prieten un mesaj în care spune că PY i-ar fi promis bani pentru sex.
Astfel, poliția a trimis procurorilor recomandarea lor de punere sub urmărire penale cu acuzații de solicitare de prostituție și fraudă pentru Park Yoochun. De asemenea, A a fost acuzată de prostituție.
Poliția au transmis, de asemenea, concluziile lor cu privire la a doua femeie (denumită în continuare "B"), care a înaintat acuzații împotriva Park Yoochun. Poliția a declarat că pretențiile lui B sunt false.
În ceea ce privește a treia și a patra persoană, poliția a declarat că nu este valid să le declare vinovate de acuzații falsă doar pentru că folosirea forței nu a putut fi dovedită.
Poliția a desfășurat în paralel și o anchetă în ceea ce privește plângerea de acuzații false și șantaj depusă de Park Yoochun împotriva lui A, prietenul acesteia și a vărul ei. Poliția a recunoscut că cele trei persoane sunt vinovate de șantaj, declarând că vor avea o investigație suplimentară și vor transmite concluziile lor după ce vor finaliza investigațiile.
După comunicatul dat de Poliție, C-Jes Entertainment, a reacționat: "Nu putem confirma recomandarea poliției de acuzare privind solicitarea de prostituție, deoarece este complet diferit de adevăr. Noi încă o dată, precizăm clar că nu este advărat că Park Yoochun a promis bani pentru sex. Vom coopera cu investigația acuzării, astfel încât nevinovăția lui va fi dovedită. "

Acum o lună, insight.co.kr sugera că expunerea mediatică a cazului lui Park Yoochun ar deturna atenția publicului de la alte cazuri de corupție - fraudă de la bugetul de stat, nereguli la nivel guvernamental în privința achiziționării unor avioane KF-16 și programul de privatizare a gazelor naturale și energiei electrice de către guvern, lucru care va implica costuri mari ce vor fi suportate de populație populatie.
en.yibada.com  preia rezultatele unui sondaj on-line făcut de HelloKpop cu întrebarea: "Îl veți sprijini în continuare Park Yoochun?: 92% au spus că îl vor sprijini în continuare, 4% au spus că Park Yoochun agreșit, chiar dacă el nu a fost condamnat, iar 4% au avut nici o opinie.Mai mult de 6.000 de fani  răspunseseră la sondajul on-line.

***

Mai mult ca oricând, anul acesta lucrurile au luat-o razna în k-land. Măi, p'ăștia micii care se vor idoli, castrați-i, fraților, de la bun început. Prietene oficiale nu au voie, de însurat dacă le vine nici atât, poate după armată, dar cel mai bine pe la vreo patruzeci de ani, pentru că între timp se mai umple ograda... Puneți-i să poarte chiloți de tablă (Calvin Klein nu s-o fi gândit la asta?) închiși cu vreo șapte lacăte, cu cifru și alea, al căror cod să-l știe numai CEO și managerul... Sau managerul, da el, să fie obligat să aibă-n fiecare buzunar câte-o gonflabilă de ultimă generație - e mai safe - nu tu boli, nu tu copii împrăștiați (reali sau inventați), nu tu motiv de șantaj... Pentru că lista va tot continua...

...cu Lee Min Ki.
Conform allkpop.com, actorul Lee Min Ki, care a fost în armată pentru serviciul obligatoriu, a vizitat un club din Busan pe 27 februarie 2016. Acolo i-a fost prezentată o femeie, iar cei doi au avut relații sexuale. Două zile mai târziu, pe 29, femeia Aa  raportat că a fost agresată sexual de actor. Ca rezultat, Lee Min Ki a trecut printr-o anchetă cu poliția, și a fost în cele din urmă a găsit nevinovat. Agenția actorului a spus: (...) "Este adevărat că Lee Min Ki mers la un club din Busan. Este de asemenea adevărat că a existat o neînțelegere și a fost anchetat de Poliție. Lee Min Ki a participat în mod activ la rezolvarea cazului, iar femeia care l-a reclamat  mai târziu a admis că a fost o greșeală și chiar și-a cerut scuze. El a fost în cele din urmă a găsit nevinovat." (...)
...cu Kai (Jung Ki Yeol)
Conform soompi.com, în 2015, actorul de musical Kai a fost acuzat că a trimis o fotografie provocatoare unui fan. Kai și agenția sa, EA & C, au negat afirmațiile. La 23 iunie 2016 , agenția de Kai a declarat, "Cazul a fost respinsă de către Central Court District Seul, după o anchetă a poliției cibernetice care a arătat că un impostor a folosit contul de socializare al artistului" (...)
...cu Lee Jin Wook
Hâmmm, se pare că și lui Lee Jin Wook tot de la beție i se trage... Conform soompi.com, care citează entertain.naver.com, o femeie (A) în vîrstă de 30 de ani l-ar fi acuzat pe "Mr Black" de agresiune sexuală. Se pare că pe 14 iulie 2016, la primele ore, A raportat agresiunea sexuală prin intermediul One Stop Center (un call-centre al poliție pentru victimele agresiunilor sexuale, violență domestică, precum și alte infracțiuni). După investigarea cazului, acesta a fost transferat la Suseo Police Station.
Se pare că cei doi s-au mai întâlnit si cu alte ocazii, iar incidentul s-ar fi petrecut în caza artistului.
C & CO ENS a declarat: "Nu a existat nici un astfel de incident. După ce am verificat cu el, el a spus că nu știe despre asta. Va trebui să aflăm mai multe detalii, dar suntem luați prin surprindere .
...cu Lee Juno
La 27 iunie 2016, Poliția Yongsan Seul a declarat că fostul membru Seo Taiji & Boys, Lee Juno, a fost reținut pentru agresarea sexuală a două femei într-un club. Conform soompi.com, care citează entertain.naver.com și news.joins.com, d-na Yang și d-na Park (ambele în vârstă de 29 de ani), au reclamat faptul că pe 25 iunie în jurul orei 3:00, într-un club din Itaewon, Lee Juno le-a abordat în timp ce beat și le-ar fi atins pe diverse părți ale corpului. Potrivit poliției, atunci când Lee Juno a fost dat afară de angajații clubului, el l-ar fi lovit și pe proprietarul clubului. Poliția analizează  imaginile CCTV de la locul incidentului și îl va audia pe Lee Juno.
Lee Juno a mai fost implicat în 2002 într-un scandal. Atunci, după ce a baut la un club de noapte cu o femeie de 20 de ani, el a dus-o la studioul său de înregistrare, unde ar fi agresat-o sexual. La momentul respectiv, s-a suspendat judecarea cauzei deoarece a existat o înțelegere între victimă și Lee Juno.

... și va continua... Cine va fi următorul? Cel care-și va da mai repede pantalonii jos prin boscheți/baruri/cluburi? Sau cel căruia îi va fi mai sete și va bea, și va bea, până-i va șopti acoolul că nu are creierul în cutia craniană ci mai jos, proptit de doo biluțe... Și dacă tot il are, întrebarea e să-l folosească? sau nu?
... și va mai continua atâta vreme cât foamea de bani e mare... Și niște șmecheri mână-n mână cu niște lepădături vor dori să-și umple repede și ușor buzunarele, profitând de cei însetați, întâi de alcool, apoi de altele...

13 comentarii:

  1. Politia, mereu surprinzatoare... n-au putut dovedi agresiunea, dar au dovedit solicitarea unor servicii de natura prostitutiei, care e ilegala. Dar daca tot e ilegala, de ce faptul ca nu a platit este inselatorie ? Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi. Oricum, acuzatia a fost inaintata Procuraturii si cine stie ce vor gandi si acestia si cat va dura povestea si daca Yoochun va avea puterea sa suporte. Ideal ar fi ca echipele lui de avocati sa-si merite banii si sa opreasca totul cat mai repede, macar la nivelul Procuraturii daca tot n-au reusit la politie. Deocamdata agentia lui se comporta bine, parand sa fi invatat ceva din cazul PSH, asa ca ei promit sa-i ingroape in procese pe toti cei care au prezentat vesti neverificate, in mod tendentios.
    Cat despre numeroasele cazuri ale acestei boli la moda, foarte contagioasa, nu pot decat sa ma intreb cum se descurca publicul coreean cu o black list atat de mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom vedea la nivelul Procuraturii cum se mișcă lucrurile și dacă nu vor cădea la o întelegere. De ce spun asta? Un șir de procese ar putea dura câțiva ani buni și i-ar bloca lui Yoochun activitatea. Cel puțin în Coreea. La nivel de grup (JYJ), Junsu încă nu a fost chemat la datorie, asa că probabil cam trei ani va trebui să așteptăm să-i vedem iar împreună. Cariera individuală... sincer nu-mi doresc să-l văd prin China sau Japonia. Iar publicul coreean probabil se imparte ca și la noi - unii interesați de scandaluri, alții preocupați se situația social-economică

      Ștergere
    2. au dovedit un rahat cu un mare motz! scuze!
      au dovedit ca angelica doamna l-a informat pe "vreun peste" de-al ei ca ...." yobo!!!! uite ce pleasca pe capul meu. a venit fraierul asta de yoochun si vrea sa ii fac una, mica sex oral. ce zici ? pot sau ma prefac agresata si poate scoatem si mai mult malai de la el!!! ca slava domnului are sa dea si la altii"!!!! da yobo......fa-i ce stii de la meserie, ca ai de platiti meditatiile la copil, sa o duci pe ma-ta la spital, iar chiria pe ultimele 5 luni nu s-a acoperit din amaraciunea aia de servici pe care il ai"

      Ștergere
  2. Parerea mea..am spus-o de atatea ori..yoochun nu are nici o vina, noi nu trebuie sa judecam situatia romaneste, ci dupa cum se distreaza koreenii ,..politia trebuie sa predea cazul procuraturii,,sa ancheteze ei partea cu prostitutia ca acuzat si partea cu santajul ca acuzator . Avocatii lui yoochun sunt f buni au castigat toate procesele contra SM, si daca au spus ca yoochun nu este vinovat...atunci asa este!! Fiecare caz are la baza setea de bani. Banuiesc ca santajul se practica demult,,,dar nu le merge cu toti.Daca yoochun accepta santajul era ca si cum recunostea in gura nare "DA AM VIOLAT....SUNT CROITORASUL CEL VITEAZ...4 DINTR-O LOVITURA " pacat ca presa de scandal minte mult si fac atat rau...si lor actorilor..dar si tarii lor!!

    cam asta este lista facuta de mine pe repede inainte...sunt convinsa ca mai lipsesc...
    yoochun, park shi hoo, lee jin wook, jang geun suk , ii gook , seungri , Kang Ji Hwan , Baek Ji Young, Lee Min Ki , se7en, rain, lee seung gi, hwa , Lee Byung-hun, Lee Juno .....Who's next??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păi cu violul s-a lămurit - nu este. a rămas suspiciunea de sex pe bani. cand am vorbit despre Park Si Hoo am amintit și de o listă a artiștilor neagreați (din diverse motive) de unele posturi. bineinteles că oficial nu există asa ceva. lista e mai veche, unii au fost acceptati, alții trecuti... uite aici - http://manudrag.blogspot.ro/2013/05/lista-neagra-showbizz-ul-coreean-in.html

      Ștergere
  3. da si din lista ta am mai luat 2-3 de care nu stiam , apoi i-am regasit pe google si am citit ..si or mai fi si altii!!! si mi-am spus parerea cum mi-a venit la "degete" !! si in stilul meu ..logic nu?? :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. uite ca si asta a urmarit ceva banuti sau orice altceva...ea l-a chemat cateaua...ca-i ardea....i-a trimis adresa si codul de intrare in cladire pe telefon. politia a vazut ca pe el nu e nicio urma lasata de ea (sgaraituri, vanatai etc)cand chipurile s-a aparat de "violentele " lui. koreencele astea avide de bani si putere.....niste jagardele. cititi si voi sa va lamuriti! .....http://www.soompi.com/2016/07/20/lee-jin-wook-and-a-call-records-texts-photo-evidenced-released-both-sides-explain/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut aici https://www.youtube.com/watch?v=vlcvyb9pV_Q
      cred ca ar trebui sa inaspreasca legile pentru defaimare, santaj... nu de alta, dar chiar si acuzatiile astea ce se dovedesc a fi false le afecteaza cariera...

      Ștergere
  5. va tot dau sa cititi. ca sa ne lamurim o data pentru totdeauna ca fomistele astea de koreence vor lupta ...sa clampaneasca banutii vedetelor. jagardele de joasa speta..http://www.allkpop.com/article/2016/07/plaintiff-in-lee-jin-wooks-alleged-sexual-assault-case-confesses-to-making-false-charges

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, situația era destul de clara de la bun inceput. întrebarea este până când și cum vor fi pedepsite, astfel să nu mai existe cazulri de genul acesta

      Ștergere
  6. Totul în scandalul cu Yoochun este puţin cusut cu aţă albă. Am citi că de fapt SMS-urile agresatei(dubioasa de fapt doamnă A) se refereau la faptul că nu a fost plătită pentru sexul prestat dar nu era pomenit numele Yoochun. Tânărului acesta pare mai repede că i se plătesc nişte poliţe decât că ar fi vinovat.
    În altă ordine de idei am aflat că de fapt agenţiile (presupun prin manageri) preferă ca vedetele să înceapă să bea de mici (sau să devină dependenţi de jocurile de noroc etc.) pentru că aşa au control asupra lor ştiindu-le locaţiile şi de aceea nu le încurajează prieteniile , întâlnirile şi chiar căsătoriile. Într-un cuvânt dacă eşti labil devii uşor o marionetă de succes făcătoare de bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce sa spun, eu nu am citit. dacă este adevărat, atunci în ce bază a fost trimis dosarul la procuratură?
      nu cred ca trebuie să-i incurajeze cineva, ei oricum beau. ca sunt practic niste scalvi, stiam. ca au fel de fel de restrictii, stiam. mai cred însă că sunt niște riscuri/poveri/sacrificii asumate, de vreme ce-și doresc să facă carieră în domeniu. nu stiu dacă atunci când semează un contract, și mă refer la cei mici, sunt și ei asistați de un avocat (bine intenționat) ca să stie exact ce semnează

      Ștergere
  7. Prima reclamanta a fost arestata, chiar daca pentru Yoochun raul s-a produs deja, poate asta le va mai potoli o vreme pe femeile alea demente.

    RăspundețiȘtergere