marți, 5 iulie 2016

Park Yoochun (박유천) - to believe or not to believe, is not the question


Conform allkpop, surse din poliție au declarat că rezultatele testelor ADN vor fi gata în mai puțin de o săptămână și se va vedea dacă proba prelevată de la Park Yoochun concide sau nu cu urmele de pe lenjeria lui A). De asemenea, poliția ia în calcul investigații suplimentare, pentru că multe lucruri sunt încă neclare.
În acest sens, Park Yoochun a fost audiat din nou la sediul secției de poliție sâmbătă, 2 iulie (trei ore) și duminică, 3 iulie (12 ore)
Pe 4 iulie, avocații lui Park Yoocun au dat in judecată pe B, a doua femeie care l-a acuzat de agresiune sexuală, pentru acuzații false la adresa cântărețului. (Prima plângere la adresa primei femei, A, a fost făcută pe 20 iunie)
Este de așteptat ca Park Yoochun să fie în continuare convocat pentru noi declarații.
Sursa: soompi.com, via news.sbs.co.kr și entertain.naver.com

Va fi rezultatul probelor ADN edificator? Conform hancinema.net, care citează osen.mt.co.kr, avocatul Choi Dan-bi a spus: "Este de ajuns pentru a dovedi că cei doi au avut relații sexuale, dar nu este suficient pentru a dovedi că s-a folosit forța fizicăt. Este important de văzut cât de detaliată și coerentă este declarația presupusei victime. Mai mult, declarațiile celor din jurul ei sau structura locației pot deveni probe cruciale".

Există și o a șasea victimă? Într-un articol din 3 iulie, allkpop spune că tot pe 4 iunie Park Yoochun ar fi urmat-o la baie pe N, femeia care a făcut un show-ul sexy (există și pe nota de plată de la local taxa pentru show). N a fost deja investigată de poliție, dar nu a făcut acuzații la adresa lui Yoochun.  Doi angajați care se pare că au fost martori, ar fi declarat: "'N' a intrat în baie pentru a se redresa. Yoochun urmat-o cu o gramada de hârtii de 50.000 KRW  în mână.", "Este adevărat că Yoochun s-a dus după 'N' în baie. Dar eu nu știu ce s-a întâmplat acolo."

***

"Știi de ce sunt înfricoșătoare scandalurile? Oamenii țin minte numai șocul, dar nu și rezolvarea. De ce? Fiindcă nu interesează pe nimeni. Asta e mentalitatea coreenilor (și nu numai, spun eu). "Tabloidele nu trăiesc din reclamele grupului X. Noi trăim din curiozitatea flămândă a celor care folosesc internetul cu un clic". (dialoguri din kdrama "Beautiful mind")
Este prima data când un eveniment nefericit acaparează cvasi-total peisajul? Nu! Oamenii sunt atrași de tot ce promovează agresivitatea și scandalul. Lupte sângeroase în arenă, execuții publice, pitici, femei cu barbă, găini care nasc pui vii... o anumită categorie mereu se strânge să-și dea cu părerea, să bârfescă... Plictiseala, frustrarea, îi impinge către subiecte axate pe scandal. Fug de propriile lor probleme, de realitate, bucurându-se că a murit capra vecinului, fără să se uite ce au în propriile ogrăzi. Își neagă problemele, bucurându-se de ale altora. Au o satisfacție personală, egoistă, uite dom'ne ce i s-a întâmplat ăluia, o plăcere macabră de a-l arăta pe celălalt cu dejtu, da, băi, sunt mai bun ca tine...
Liusu_qingcheng, o avocată care trăiește în Marea Britanie, a adresat mass-mediei coreene o scrisoare deschisă, scrisoare pe care a preluat-o și JYJ România, cerând mai multă decență în abordarea cazului lui Park Yoochun.
Credem sau nu nevinovăția lui Park Yoochun, întrebarea este ce va fi după ce curiozitatea flămândă ne va fi săturată?!

2 comentarii:

  1. atunci cand un scandal, in koreea sau aiurea, a izbucnit, m-am intrebat ce-o fi dedesubt. oare ce se ascunde acolo? paradoxal eu nu am cunoscut pana acum ce inseamna invidia si nici dorinta de a muri si capra altuia. probabil ceva din creierul meu, din mine, nu functioneaza ca lumea, ca toata lumea?????
    cazul asta , de altfel asa cum stii si al altora ...park shi hoo, kim hyun joong, lee byung hun si altele ca acestea printre care de ce nu si cele romancesti ....m-au facut sa sar in apararea celor condamnati, aratati cu degetul, blamati si uneori impinsi la marginea societatii. in koreea si nu numai astfel de cazuri s-au terminat cu renuntarea , la lasitate, la streang , otrava sau orice mod de a termina cu viata. si cum sa nu faci asta? cum sa mai traiesti blamat, condamnnat, barfit si aratat cu degetul pe strada, la televizor, atunci cand deschizi telefonul, faci piata sau chiar pleci din tara ta??? bipezii isi spun oameni dar isi arunca sau parasesc copii, familiile, copii, isi tradeaza prietenii, isi ataca binefacatorii, isi omoara fratii sau parintii. si asta nu numai acum . de secole se pun la cale lucruri care o minte normala nu le poate gandi.
    yoochoon a intrat in chestia asta in urma unei chestii pusa la cale cu scopul clar sa-l termine. pentru ca nu sunt de acord cu nimic din ceea ce presa nemiloasa de scandal spune, pentru ca ma incearca sentimente negre vis-a-vis de cei care arunca cu noroi intr-un om cazut deja la pamant si tin partea unor gunoaie de la marginea societatii, cred ca ar fi cazul sa ma retrag din aceasta "disputa\" virtuala. si asa am agitat apele in "mm". si mi-am luat , nemeritat, niste oua si rosii virtuale in moaca. sper ca sa se faca totusi lumina in aceasta murdarie. si desi sunt o feminista convinsa - evident de partea celor care merita sa fie numite femei, sper ca "femeile" care au produs la comanda cazul...sa fie pedepsite. daca nu de lege ...macar de cel de sus. sa fie clar manuela....tu tot prietena mea ramai si o perioada hai sa discutam la intalnirile noastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ai citit toate informațiile care le-am pus, fie că au fost de bine sau nu. Chiar și poliția a declarat că investighează inclusiv această pistă, a implicării unor terți, cu scopul de a scoate bani prin santaj. Tot din acest motiv am exemplificat cu situația a doi ostracizati, Park Si Hoo și Joo Byung Jin. Și, în particular, știi că mi-am exprimat temerile (evit să le exprim aici, mă îngrozește ideea la ce te poate împinge oprobiul puclic, am văzut cazuri...) legate de asta.
      În legătură cu disputele virtuale, cred că fiecare are dreptul să-și exprime opinia, să judece cu propriul creier. Dacă se va dovedi că nu a fost corect, va/vom învăța (probabil) ceva din asta. Hai să nu ne punem singure pumnul în gură...
      Dincolo de toate astea, îngrijorarea mea este cea exprimată în final - ce va fi după ce curiozitatea flămândă ne va fi săturată?!
      PS - ne așteaptă șia să le mâncăm profiterolul (emoticoncugurapânălaurechi)

      Ștergere