miercuri, 7 iunie 2017

Seoul National Police Agency a jucat viata lui T.O.P. la alba-neagra


Pe 6 iunie, la ora 7.30 T.O.P. doarme profund. Cineva decide ca este obosit si e lasat singur acolo, in pat. La ora 12.00 s-au gandit ca idolul a dormit destul si cineva merge sa-l trezeasca. Este gasit transpirat (cel mai probabil din cauza nivelului scazut de oxigen din organism) si tot dormind. Se strang mai multi in jurul patului - soldati, superiori - aoleuuuuuu, Choi, esti bine? Trezeste-te, 새끼! Deschide ochii! (pac, o palma peste fata, doar doar are vreo reactie, hai, vine cineva si cu o compresa la lighean? sa-l invelim pana la gat? Din nou aoleuuuu, ce ne faceeeeem? ca-i trecut de ora 12 si nu-si revine. Nu, nu putem suna la 119 (Urgentele) ca o sa afle presa si ne vor astepta fotografii la spital. Hai, care-l ia in carca sa fuga cu el peste drum, la urgente? Ce? Da, sa nu ne vada careva, hai, voi, astia trei, urcati-l repede intr-o masina si mars cu el la spital, al dracu' idol, cum ne facem noi de cacat din cauza lui. 
(Kim Han Soo, șeful relațiilor publice, a început pentru prima dată să descrie cum a ajuns T.O.P la spital și a spus: "A venit la 6 iunie 2017 la 12:34. KST. El a fost transportat de trei persoane, unul ținând corpul superior, în timp ce ceilalți doi au ținut jumătatea inferioară a corpului.)

Este cat se poate de clar ca timp de 5 ore, intr-o unitate militara, un om putea sa moara cu zile! Iar Seoul National Police Agency incearca, manipuland opinia publica, sa-si acopere incompetenta! Nu cred ca acolo nu era un medic care, chemat, sa-si dea seama de gravitatea situatiei. Asa ca, aveti rabdare si citit cronologia pana la capat.

Unii, multi si prosti (din pacate), inca au incredere in autoritati - ce spun si ce fac - desi ii ustura. Isi mai dau cu crema si se mai pun capra odata, mergand pe ideea ca de asta exista autoritate, oficial nu se minte. Ba se minte, cand interesul o cere, se minte frumos pentru a se acopere intre ei si a nu fi trasi la raspundere. Iar unii, multi si prosti (din pacate) sorb cu nesat adevaratele minciuni, pentru ca-i fac sa para mai cu mot, buni, frumosi, perfecti decat restul. Repetata, mediatizata, o informatie mincinoasa poate ajunge adevar in ochii unora, multi si prosti (din pacate), pentru ca este exact ceea ce vor sa auda ca sa se simta mai bine. Si chestia asta functioneaza perfect pentru ca se potriveste de minune criteriilor interlocutorilor: multi si prosti (din pacate).
Cam asta a incercat sa faca Seoul National Police Agency intoxicand opinia publica prin MyDaily ("BIGBANG T.O.P toate testele normale .. nu a pierdut constiinta"), Seoul News ("Nu si-a pierdut constiinta, a fost receptiv"), Kookmin Ilbo ("Raspunde cand este ciupit ... fara nici o amenintare la adresa vietii sale") si alte canale. In ciuda informarilor despre starea critica de sanatate a lui T.O.P. primite de la YG si apropiati ai lui, Politia a negat permanent gravitatea situatiei.
Canale agreate de oficialitati "preiau" o sursa a Departamentul de Poliție din Seoul:
MyDaily: "La ora 7:30 dimineață (6 iunie) dormea dus și cand l-am trezit la micul dejun, el și-a deschis ușor ochii si a incercat sa se întoarca la culcare. Am crezut ca este foarte obosit, asa ca l-am lasat sa mai doarma. La ora 12.00 era foarte transpirat si incapabil sa se trezeasca asa ca l-am dus la unitatea de urgență a Spitalului Mokdong. Doctorul a spus că T.O.P pare să fi luat o supradoza din medicamentele prescrise și detaliile vor fi confirmate atunci când pacientul se trezește. De asemenea, nu este in stare critica, dar medicamentul conține substante care provoaca somn, astfel încat va dura o zi sau doua pana cand substanta va fi eliminata din organism si pacientul isi va reveni. Tot MyDaily insista pe faptul ca T.O.P. nu si-a perdut cunostinta: "Rapoartele care spun ca este inconstient nu sunt adevarate". 

Seoul News mai adauga cateva "floricele": "TOP a fost receptiv atunci cand a fost ciupit, a raspuns cand i-a fost rostit numele si nu a fost transportat la spital, ci a ajuns el insusi, sustinut de cineva. Da, a ajuns mai greu la spital pentru ca era obosit".
Kookmin Ilbo: "Choi este într-o stare de somnolenta profunda datorata substantelor aflate in medicamentele pe care le-a luat si isi va reveni la normal într-o zi, doua. Daca este strans (de mana) sau i se vorbeste, el da semne de raspuns." (
http://www.koreaboo.com/news/yg-entertainment-makes-official-statement-tops-condition/)
Si pe alte canale mass-media s-au vehiculat informatii  rau-intentionate: T.O.P nu a fost niciodata in stare grava si nu a fost niciodata inconstient. El este la terapie intensiva nu pentru ca starea lui ar fi grava ci pentru ca doreste intimitate.
Mama lui T.O.P a vorbit in cele din urma despre starea lui T.O.P, afirmand ca fiul ei este in stare extrem de critica si respira conectat la un aparat cu oxigen. Ea a cerut presei sa nu mai minta in legatura cu starea de sanatate a artistului.Si YG Entertainment a dat o declarație după cea a mamei lui T.O.P. , specificand ca "drepturile de vizita sunt restrictionate si doar rudele apropiate au acces". (http://www.koreaboo.com/news/tops-mother-tearfully-declares-close-dying/)

Asa ca era si cazul ca Ewha Womans University Mokdong Hospital sa ofere o informare oficiala (7 iunie).
La briefing au participat profesorul Kim Han Soo de la departamentul de ORL si seful relatiilor cu publicul, profesorul Lee Deok Hee din cadrul departamentului de servicii medicale si de urgenta, profesorul Kim Yong Jae de la departamentul de neurologie și profesorul Choi Hee Yeon de la departamentul de psihologie.
Kim Han Soo, șeful relațiilor publice, a început pentru prima dată să descrie cum a ajuns T.O.P la spital și a spus: "A venit la 6 iunie 2017 la 12:34. KST. El a fost transportat de trei persoane, unul ținând corpul superior, în timp ce ceilalți doi au ținut jumătatea inferioară a corpului.La conferinta de presa, medicii au subliniat faptul ca nivelul de oxigen din sange este la un nivel foarte scazut (si se poate ajunge, daca este necesar chiar la intubare), datorat supradozei de benzodiazepina (substanta care se gaseste in Valium și Xanax utilizate pentru tratarea anxietatii, a spasmelor musculare, a tulburărilor de somn si a crizele convulsive). ... In plus față de creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac (tensiunea arterială: 144/108 [hipertensiune arterială], ritmul cardiac: 128 [anormal].), T.O.P suferea de asemenea de o respirație instabila din cauza nivelului scazut de oxigen si a nivelului ridicat de dioxid de carbon. ... A fost internat la unitatea de terapie intensiva la 4:50. KST." ...Profesorul Kim Yong Jae a explicat: "In timpul examenului medical, la un stimul puternic pacientul a deschis ochii pentru scurt timp, dar nu a putut să se concentreze. Există cazuri în care acest lucru poate conduce la un stop respirator sau la leziuni cerebrale, dar nu credem caeste cazul.Profesorul Lee Deok Hee a explicat planurile lor de tratare a lui T.O.P: "În prezent, nu putem stabili cantitatea exactă de medicament pe care pacientul a ingerat-o. Timpul de recuperare depinde de varsta pacientului, astfel încat este dificil pentru noi să oferim un interval de timp exact. ... Medicul a subliniat: "Ceea ce este cel mai important este sanatatea mentala a pacientului". (https://www.soompi.com/2017/06/07/medical-team-holds-press-briefing-provide-information-status-bigbangs-t-o-p/)
 La cateva ore dupa conferinta de presa tinuta de medicii de la Ewha Womans University Mokdong Hospital, Curtea Centrală din Seoul a anunțat în mod oficial ca data primei infatisari a procesului in care T.O.P. este acuzat de consum de marijuana a fost stabilita pentru 29 iunie. (http://www.koreaboo.com/news/court-announces-tops-trial-date-despite-current-condition/)

5 comentarii:

  1. Un joc bine pus la punct profitand de naivitatea opiniei publice,pacat,oare chiar atat de mult s-a degradat specia umana,nimic nu mai conteaza , decit banii , averile ? Multumim,Manu,ptr ultimele noutati !

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, de ce oare un tanar atat de frumos, adulat, in plina glorie, sanatos,avea nevoie de medicamente pentru somn si anxietate? cat despre minciunile unitatii militare, despre ziarele care isi bat joc de suferinta unui om.... rautati pe care le intalnim zilnic la scara mai mare. Ceea ce este paradoxal e faptul ca desi are o familie iubitoare, desi are milioane de fani, desi e milionar in dolari, totusi, planetele nu s-au aliniat in folosul lui. Atunci la ce bun celebritatea? In cazul lui duce doar la distrugere si autodistrugere. Sa se faca sanatos la trup, la minte si la caracter!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, deci tentativa de sinucidere a avut loc in sediul politiei, competenta politie care l-a dus la spital la vreo 12 ore dupa ce luase tranchilizantele, aceeasi politie care a dat apoi un comunicat linistitor... Si asa ma intrebam de ce nu sunt niciodata pedepsiti politistii care divulga presei informatii despre anchetele in care sunt implicate vedete...
    Imi pare teribil de rau pentru TOP... Mie raportul medical nu mi se pare prea optimist, posibil ca pacientul sa fi ajuns prea tarziu la spital, sau poate sunt prea impresionata de declaratia mamei lui TOP, care spunea ca fiul ei este la un pas de moarte...
    Cand s-a petrecut scandalul PSH, un coreean scria pe PSH4U ( probabil scarbit de sustinerea inflacarata a fanilor lui internationali ) : "Un adevarat barbat coreean stie ca daca a gresit, trebuie sa plateasca". TOP a ales ca pretul sa fie viata lui si cine stie daca nu cumva a si reusit... Vor regreta oare coreenii adevarati sau vor fi multumiti ?
    Stay strong TOP !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu a fost in sediul politiei ci in ceea ce este similar la noi cu cazarma

      Ștergere
  4. o "lume" intreaga stie cat imi sunt de dragi koreenii. o lume intreaga stie ca pe toti idolii koreeni invinuiti de diverse chestii , i-am aparat neconditionat. de ce nu l-as apara si pe top? a fumat marijuana ...in octombrie....si o binevoitoare ( ele mereu sunt prezente) s-a gandit ca poporul korean va suferi daca nu afla ca top...repet in octombrie.
    ma da'suntem prosti, suntem nebuni? stiu o sa sariti pe mine ca este interzis....asa e. dar nu a omorat pe nimeni. da-i o amenda sa-l usture direct in cur. da-i doua palme sau cinci curele ...dar nu-l fa sa-si ia viata. care dintre noi nu a gresit in tinerete sau a vrut macar sa incerce diverse...?
    hm!? aud? sau suntem numai calugarite pe aici?
    sclavii astia, robii , sunt ca negrii pe plantatie, care chipurile sunt iubiti de fanii lor isterici. au bani dar si ce daca? se inchid in casa si beau singuri. ies pe strada ca femeile arabilor, mascati. nu reusesc sa isi faca o iubita pentru ca sar niste idioate si le agreseaza alesele. si acum...? politia???
    pacat de koreenii astia. pacat de tot ceea ce au reusit si inca reusesc sa faca. legile lor sunt prea tembele. sper ca baiatul asta sa reziste...si mai cred in puterea mamei lui. pentru ca el....e distrus psihic. de ce imi vin in minte toate scandalurile din ultimii 3 ani? si nu vreti sa stiti ce e la gura mea....

    RăspundețiȘtergere