joi, 12 aprilie 2012

Trei crai de la rasarit

Sufletul are si el nevoie de hrana. Si ce poate fi mai bun decat o muzica buna? Un pian, instrumente cu corzi, o toba si o voce care sa-l faca sa vibreze...
Nu ca la noi n-ar exista voci bune, sunt, dar din pacate nu sunt promovate. In schimb, Coreea are multe voci valoroase pe care stie sa le aprecieze. Lee Jin Sung, Bobby Kim si Kim Bum Soo, trei cantareti care imi astampara setea de muzica. Prin tramvai sau metro, la servici, la cumparaturi, cand imi plimb cainele, cand nu-mi gasesc locul, cand sunt debusolata avand sentimentul ca nu stiu incotro s-o apuc, ei (si altii) sunt sunt echilibru meu. Dupa ce ii vor asculta si altii sper vor intelege de unde obsesia asta. Ei canta cu sufletul, pentru suflet. Nu trebuie sa stii coreeana, trebuie doar sa ii asculti si poti intelege perfect.
Nu e un clasament, dar incep cu prima mea dragoste,
Lee Jin Sung (n. 27.05.1985), cantaret, compozitor, autor. Impreuna cu Kim Min Soo a format trupa Monday Kiz, debutand in 2005 cu albumul Bye, Bye, Bye. Din pacate, Kim Min Soo moare in 2008 intr-un accident de motocicleta, iar Monday Kiz tace vreme de doi ani. Lee Jin Sung revine in 2010 cu doi colegi noi - Lim Han Byul si Han Seung Hui - si cu singelul New Sentimental si albumul 3+1 ru:t;.
Lee Jin Sung, o voce calda, ca o paturica pentru zilele racoroase, puternica si tandra in acelasi timp, cand rascolitoare, cand calma, ma face mereu sa simt ca plutesc cand o ascult.
Lee Jin Sung si Kim Min Soo
Lee Jin Sung cu Lim Han Byul si Han Seung Hu

Bobby Kim (n. 12.01.1973), cantaretul cameleon, recunoascut ca tatal hip-hop-ului in Coreea. A copilarit in SUA, dar s-a intors in Coreea pentru a face muzica. Chiar a studiat timp de trei ani limba coreeana pe care nu o cunoastea perfect. A debutat in 1994 ca rapper, apoi, in 2001 s-a alaturat trupei Buga Kingz. Dar cariera lui explodeaza in 2004 cu Beats Within My Soul. Producator, compozitor si cantaret, colaboreaza cu multi alti artisti, interpretand mai multe genuri de muzica. Usor sasait, vocea lui e unica, plina de personalitate pe care o transpune pe note. El canta pentru ca "muzica il vindeca pe oameni". Si chiar o face, caci ascultandu-l simt nemarginirea.

Kim Bum Soo (n. 26.01.1979), primul cantaret coreean care a intrat in topurile muzicale din America de Nord, cu piesa sa "Hello Hello Goodbye". Recunoscut ca cel mai bun cantaret de balade, nu poti sa nu recunosti cat de darnic a fost Dumnezeu inzestrandu-l cu un asemenea glas. Atunci cind canta simti ca o face doar pentru tine, cu o voce plina de emotie, de pasiune, care iti sfredeleste pur si simplu inima, ti-o face tandari ca mai apoi sa ti-o repare. 

sursa: www.soompi.com., jpopasia.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu