duminică, 27 mai 2012

Thank You, lectii de viata

Povestea dramei  "Thank You" (pentru a viziona trebuie sa va faceti cont) se învârte în jurul unei  familii compusa dintr-o mamă singură, Lee Young Shin (Kong Hyo-jin),  fiica de 8 de ani, Bom (Seo Sin-ae), care are SIDA, şi mr. Lee (Shin Goo), bunicul ei, care are Alzheimer. Soarta il aduce in casa lor pe Min Gi Seo (Jang Hyuk), un talentat chirug a carui iubita, moarta in urma unui cancer pacreatic, o infectase accidental pe Bom.
foto: kalerduniasysimple.blogspot.com
Lee Young Shin traieste cu speranţa că fiica ei va fi vindecata de SIDA. Min Gi Seo, un tip calculat, arogant, care decide sa nu mai practice medicina pentru ca nu a reusit sa salveze viata iubitei lui, isi va deschide treptat inima, apropiindu-se de oameni cu intelegere si compasiune.
Locuind intr-o camera din casa lui Shin Young, Gi Seo devine o parte din viaţa ei. El urăşte cum Young Shin nu are capacitatea de a sta pe picioarele ei. Cum ea, in mod constant sta cu capul plecat in fata celor din jur şi accepta toate umilintele, indiferent cât de dureroase sunt. Atractia dintre cei doi creste treptat, desi amandoi incearca sa-si nege sentimentele si din cauza trecutului lor intortocheat: Gi Seo marcat inca de moartea iubitei, dezamagit de tatal sau care fusese implicat intr-un scandal medical, iar Young Shin inca impovarata de prezenta lui Seok Hyun, prima ei dragoste si tatal biologic al lui Bom.
Gi Seo  devine ingerul pazitor al lui Bom atunci cand locuitorii din sat afla ca fetita are SIDA, salvatorul lui Young Shin si "fratele" lui mr. Lee. Si, intr-o lume pe care o credea fara sens si in care nu-si mai gasea rostul, descopera minunile vietii.
Sunt mereu in admiratie si fascinata de modul in care dramele coreene trateaza subiectele. De data aceasta e vorba de SIDA - un copil seropozitiv. Naturaletea cu care e prezentata reactia locuitorilor cand acestia afla de boala lui Bom. Nestiinta, lipsa educatiei cu privide la boala, prejudecatile, ii fac pe acestia sa incerce sa alunge familia lui Bom din localitate. Si desi li se explica modul de transmitere al bolii, ei se tem pana intr-acolo incat cred ca si o simpla atingere i-ar putea imbolnavii. Dar aceasta e natura umana, sa-i fie frica de ceea ce nu stie, sa nu tolereze ceea ce e diferit... culoare, religie sau orice altceva.
Si totusi, de ce "Thank you"?  Viata nu e un borcan cu miere, nu e un nor pufos. Insa cu toate dificultatile, necazurile, greutatile pe care le caram e bine sa avem ceva de care sa ne putem agata. Sa invatam sa apreciem si fim recunoscatori pentru ce avem, pentru cei din jur care ne sprijina si ne iubesc, pentru micile clipe de fericire, sa fim mai buni cu noi si cu ceilalti. Un multumesc pentru lectiile pe care viata ni le da si peste care reusim sa trecem cu ajutorul, bunatatea, intelegerea si dragostea celor din jur.

Jang Hyuk, a spus despre acesta drama: "Vreau să arat cum un om este transformat de iubire. Si cand o primeste. "Thank you" nu este o drama medicala, ci o poveste de inima. Am încercat creez un personaj care judeca si cu inima, nu numai cu mintea. Mulţi oameni cred că medicii trebuie să fie reci si calculati. In pregatirea personajului Gi Seo, eu insami am fost pus in dificulate - omul sau boala. A fost un proces în care eu am descoperit adevăratul sens al puterii dragostei".

Coloana sonora a acestui serial este foarte frumosa, in cea mai mare parte din melodii instrumentale. Dar asta e ceea ce-mi place ma mult. Nu e nevoie de cuvinte / versuri pentru a transmite emotii si a evoca sentimente puternice. Pot să plâng doar ascultând aceste melodii.

Productie: MBC (2007)
Regia: Lee Jae Dong
Scenariu: Lee Kyung Hee
Distributia:
Jang Hyuk - Min Ki Seo
Gong Hyo Jin - Lee Young Shin
Shin Sung Rok - Choi Suk Hyun
Kim Sung Eun - Suh Eun Hee
Seo Shin Ae - Lee Bom
Shin Goo - Mr. Lee

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu