marți, 6 august 2013

Gothic Color of Kpop

foto: 24-7kpop.com
Hahaha, vampirii din Tara Diminetilor Linistite nu sunt numai procurori. Se pare ca multi nepoti de-ai lui Dracula au emigrat spre est, iar de ceva vreme MV-urile in stil gotic, cu vampiri, sunt la mare cautare.
Ultimii sositi in bransa sunt cei 6 baieti de la M.Pire:  Taehee (lider, vocalist principal), Haru (vocalist), Red (vocalist), T.O. (vocalist), Jerry (mezinul, rapper) si Useung (rapper). Ei si-au lansat primul mini-album "Carpe Diem" si un MV pentru piesa "Can't Be Friends With You" prin canalul theBenjaminENT YouTube. Oficialii de la Benjamin Entertainment spun ca "Mpire nu doar arată bine, ei au abilități foarte bune si muncesc impreuna de trei ani. "M.Pire" este o combinație de [Vampire- muzică], ceea ce inseamna ca membrii sunt [idoli, care traiesc prin consumul de muzica]".


Fara indoiala ca in ceea ce priveste conceptul, kpop-ul a luata razna. Nu in sensul negativ. Consider chiar curajoasa promovarea acestui gen si ramane de vazut cine va fi invingator in lupta vampir/demon-dragon! Mai putina culoare, dar cat efect au albul si negru, si chiar acea nuanta difuza care imbina lumina si intunericul. Romantismul e mai mult voalat, relatia dintre om si ceea ce-l inconjoara fiind primitiva, salbatica chiar. Mai mult sau mai putin stilizat, mai actual sau mai inzorzonat, cu decoruri avand patina vremii sau adaptate timpurilor noastre, lumini si umbre dozate atat cat trebuie ca sa creeze efectul scontat, candelabre, bijuterii, fum, valuri, chiar si bufnite, totul pentru a crea acel aer de twilight zone. Lentilele colorate, machiajul, accesoriile bine gandite si cu efect vizual puternic, hainele (nu pot decat sa fiu incantata ca la acest capitol uneori s-a facut economie), nu fac decat sa entuziasmeze. MV-urile nu sunt tocmai potrivite pentru cei slabi de inima. Imagini sumbre, simboluri, mister, frumusetea supranaturala si stranie, femeile aflate in primejdie, temnite, aer morbid si fantezie cat cuprinde.

Fara indoiala, cel mai frumos demon/vampir este Jaejoong (despre piesa am scris aici).
Jaejoong - Mine


Baietii de B2ST nu numai ca se lupta cu fiara, dar elementele vizuale contribuie si ele la unul dintre cele mai bune cantece ale lor.
B2ST - Shadow


VIXX - sunt pana acum campioni. Au doua MV-uri cu acest concept. Mai mult, serpi si alte taratoare contribuie la aerul dark si intaresc spiritul demonic
VIXX - On and On


Oricum, am incalecat pe-o sa si-am mai spis o poveste dark asa...

Un comentariu:

  1. Imi cer scuze, dar e prea "gothic" pentru mine. Cred ca nu pot depasi genul cu adevarat romantic. Tie trebuie sa-ti multumesc pentru ultima mea... slabiciune : The One

    RăspundețiȘtergere