joi, 15 ianuarie 2015

Secret Door (비밀 의 문)

foto: asianviki.com
Drama urmareste conflictul dintre regele Yeongjo (Han Suk-Kyu) si printul Sado (Lee Je-Hoon). Regele Yeongjo urmareste sa intareasca autoritatea regala si sa nu mai fie la mana fractiunilor, în timp ce printul Sado doreste sa reformeze societatea, sa elimine barierele dintre clasele sociale, astfel ca si cei saraci sa aiba aceleasi sanse cu cei instariti. Dar este intr-un permanent conflict atat cu tatal sau cat si cu cei din clasa conducatoare.

Un pas inainte si zece inapoi. Sau zece pasi ocolitori pentru un pas inainte. Dupa care dai de marele si inaltul zid al rezistentei celor care nu vor sa renunte la ceea ce considera ei ca sunt privilegiile lor. De drept!
Exista o societate perfecta? Care sa acorde sanse egale tuturor? Platon, Aristotel, Thomas More, cu al sau faimos roman "Utopia", John Kenneth Galbraith si multi altii au incercat sa ofere modele pentru o societate cat de cat echitabila, o societate ideala in care roadele unui efort comun sa fie distribuite in mod egal intre membrii ei, alimentand nazuinta de a trai intr-o comunitate fara frontiere individuale, modele ale unui paradis posibil, dar de neatins. De neatins pentru ca exact cei care ar putea face asta nu doresc schimbari. Si renuntari. Cine se incumeta, ghidundu-se dupa proverbul "Nu face altuia ce tie nu-ti place tie", fiind de bun-simt, incercand sa faca loc si altora sa respire acelasi aer, este pus la colt, catalogat drept destabilizator, tradator sau nebun. Poarta in spatele careia se ascund idealurile e ferecata bine...


Drama: Secret Door (Bimilui Moon / 비밀 의 문)
Regia: Kim Hyeong-Sik
Scenariul: Yoon Sun-Joo
Retea: SBS
Episoade: 24
Data lansarii: 22.09.2014
Limba: coreeana
Tara: Coreea de Sud

Serialul il puteti urmari online aici (va trebuie cont), aici (va trebuie cont pr vk.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu